Setul de robineți Danfoss Panda reduce consumul de energie

Danfoss a creat, încă de la înființarea sa, soluții moderne pentru dezvoltarea sistemelor de energie eficiente energetic, dar care sa asigure confortul interior pentru utilizatori. Danfoss a patentat în 1943 primul termostat pentru radiator. De atunci, produsele au evoluat constant, iar inginerii au creat o gama larga de termostate care au primit clasa A de certificare energetica.

Setul de robineti Danfoss Panda este alcatuit din robinet tur termostatat, robinet retur si cap termostatat pentru radiatoare. Prin intermediul robinetului cu cap termostatat se seteaza temperatura din radiator pentru a se obtine o anumita temperatura dorita de utilizator in incapere. Functionarea robinetului se bazeaza pe un senzor special, plasat in capul de reglaj. Acesta se dilata/ contracta corespunzator cresterii respectiv scaderii temperaturii, actionand prompt ventilul de pe corpul de incalzire si astfel controland debitul de agent termic.

Sistemele de încalzire cu radiatoare reprezinta cea mai populara metoda de încalzire. De aceea, ar trebui acordata o atentie sporita controlarii acestor sisteme, pentru a preveni risipa de energie. Termostatele Danfoss cu clasa A în eficienta energetica va ajuta sa reduceti consumul de energie, prevenind risipirea enegiei termice, si va asigura, în acelasi timp, un confort termic constant.

Asadar acum puteti obtine pâna la 23% reducere a consumului de energie înlocuind robinetele manuale si termostatele de radiator (mai vechi de 15 ani) cu noile termostate Panda de la Danfoss. Nu trebuie decât să setati temperatura dorita pentru perioadele când sunteti acasa si reduceti temperatura în perioadele când lipsiti. Daca alegeti temperaturi diferite pentru camere diferite, atunci amintiti-va sa închideti usile dintre încaperi.

Cum conditiile exterioare afecteaza nivelul de consum al caldurii înregistrat anual, indiferent ca vorbim de caldura gratuita (soare), temperatura exterioara, folosirea aragazului sau vantul, veti putea profita la maxim putand reduce consumul de energie prin intermediul robinetilor termostati.


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

romeo

In echipa Romstal din 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *