Scapă de apa dură cu dedurizatoarele Valrom Soft!

Actualizat la 20 November, 2018 at 03:30 pm

Romstal va recomanda dedurizatoarele Valrom Soft, echipamente moderne care va vor ajuta sa obtineti o calitate imbunatatita a apei si care vor salva aparatele casnice care folosesc apa (centrale termice, boilere, masini de spalat, expresoare de cafea) de defectiuni provocate de depunerile de calcar.

Dedurizatorul Valrom Soft este un sistem de tratare a apei cu rasina schimbatoare de ioni. Modele Valrom au diferite dimensiuni si sunt imbunatatite prin adaugarea altor medii cu scop de a reduce din apa alti poluanti ca de exemplu fier, amoniu. Rasinile schimbatoare de ioni atrag si retin ionii de calciu si magneziu dizolvati in apa si sunt inlocuiti cu ionii de sodiu. Cand se consuma volumul de apa intre doua regenerari, rasina se va regenera cu solutie de clorura de sodiu (saramura). Ciclurile regenerarii sunt: Backwash (Spalare inversa), Brine draw (Alimentare cu saramura), Rinse (Clatire) si Refill (Reumplere).

Trebuie adaugat ca, in lipsa unui dedurizator, depunerile de calcar care vor aparea pe instalatii vor creste consumul de energie cu pana 30%. Dedurizatorul absoarbe din apa dura ionii de calciu si magneziu si elimina in locul lor ioni negativi de sodiu.

Pe langa dedurizatoarele Valrom Soft puteti opta si pentru dedurizatorul DEFERIZATOR VALROM MIX 25. Aceasta statie de tratare MIX realizeaza reducerea concentratiilor mai multor substante intr-o singura treapta bazata pe mediul de filtrare Ecomix. Mediul filtrant din statia MIX este un amestec de medii care cuprinde rasini schimbatoare de ioni cu proprietati sinergice. In interiorul sistemului de tratare, patul de mediu filtrant se stratifica in straturi care lucreaza complementar reducand din apa duritatea, fierul, manganul, amoniul si substante organice. Regenerarea mediului este facuta cu solutie de clorura de sodiu intr-un mod identic cu acela al dedurizatoarelor.

Instalarea dedurizatoarelor de la Valrom este o operatiune destul de simpla mai ales daca va pricepeti la instalatii. Dedurizatorul se instaleaza intre grupul de pompare sau hidrofor si ceilalti consumatori din casa.  Este recomandat, de asemenea, sa se instaleze un filtru de particule chiar inaintea dedurizatorului. Acesta va avea rolul de a opri murdaria si a proteja dedurizatorul. In acest mod ne vom asigura ca dedurizatorul achizitionat va functiona pentru o perioada indelungata fara a intampina nici un fel de probleme.

romeo

In echipa Romstal din 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *