Romstal felicită echipa feminină de tenis de masă a României pentru câștigarea Campionatului European

Echipa feminină a României formată din Eliza Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro, Adina Diaconu și Irina Ciobanu a reușit extraordinara performanță de a câștiga medalia de aur la Campionatul European de tenis de masă, după o luptă strânsă în finala cu Germania. Fetele noastre au câștigat cu 3-2 împotriva unei formații care a utilizat în formula sa, în 4 dintre cele 5 jocuri ale finalei, două jucătoare asiatice, recunoscute pentru talentul lor la masă.

Acesta este cel de-al patrulea titlu continental din istorie pentru formația României. Precedentele reușite au venit la campionatele din 1992, 2002 și 2005.

La acest Campionat European formația noastră a făcut parte dintr-o grupă cu Olanda, Cehia și Luxemburg. Fetele noastre au obținut victorii pe linie, trecând cu 3-0, 3-1 și 3-1 de aceste combatante. În sferturi am dispus de Portugalia 3-0, același scor fiind înregistrat și în semifinala cu Rusia.

Cea mai dificilă partidă a fost chiar cea finală, echipa Germaniei fiind condusă din teren de experimentatele Ying Han și Xiaona Shan. Eliza Samara a fost cea care a adus primul punct pentru România, după o victorie la limită, 3-2, cu Ying Han, numărul 1 european. În meciul al doilea Daniela Dodean nu a reușit să facă față ritmului impus de Xiaona Shan, pierzînd în minimul de seturi. A fost rândul lui Bernadette Szocs să intre în teren ea reușind să aducă un nou punct după o victorie cu 3-1 împotriva Ninei Mittelham. În meciul cu numarul 4 Xiaona Shan a reușit din nou să aducă punct Germaniei, împingând finala în decisiv, după victoria în fața Elizei Samara, 3-1. După ce pierduse primul meci fără set câștigat, Daniela Dodean Monteiro a revenit mult mai montată și a învins-o cu 3-1 pe Ying Han, aducând astfel titlul european echipei noastre.

România a disputat și finalele Campionatelor Eurupene din 2013 și 2015 împotriva Germaniei, meciuri pe care însă le-am pierdut. De asemenea, am mai fost vicecampioni europeni in 2010 și 2011, după finale pierdute în fața echipei Olandei.

Romstal, principalul sponsor al echipelor României de tenis de masă, felicită toate componentele lotului dar și pe Viorel Filimon, antrenorul acestora, și le urează mult succes în competițiile următoare.


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

romeo

In echipa Romstal din 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *