Rolul izolației pentru țevile instalațiilor de încălzire sau sanitare

Țevile de la instalațiile sanitare, frigorifice sau de încălzire vor rezista mai mult timp și vor asigura o eficiență crescută dacă au parte de o izolație corespunzătoare. Utilizați tubul de izolație din elastomer sau polietilena expandată pentru a proteja instalațiile din locuința dvs și a nu permite pierderile de căldură.Izolația instalațiilor este esențială pentru a permite buna funcționare a sistemelor de încălzire, sanitare sau alte tipuri. Aceasta asigură ca țevile să nu sufere deteriorări din cauza factorilor externi. Temperaturile prea joase sau prea ridicate determină contractarea sau dilatarea acestora și împiedică funcționarea propice a instalațiilor.

Randamentele centralei termice, a frigiderului, a boilerului sunt influențate de pierderile de căldură care survin pe parcursul instalației. Pentru a evita scăderea randamentului și creșterea consumului este foarte indicat să izolați țevile conductoare.

Țeava conductoare din elastomer este foarte simplu de aplicat din cauza flexibilității materialului. Calitatea excepțională a acestuia garantează o mare rezistență în timp la uzură și prezintă fiabilitate în exploatare. Riscul rupturii, zgârierii sau arderii este aproape nul datorită proprietăților materialului. Astfel nu veți întâmpina probleme pe parcursul utilizării acesteia.De asemenea puteti utiliza izolatiile din polietilena expandată. Vorbim despre un material ușor, flexibil, rezistent, cu excelente proprietăți izolante. Aceasta asigură izolare termică și fonică pentru conductele de căldură și de apă caldă. Polietilena expandată se folosește și pentru protejarea conductelor de lovituri și pentru a preveni deteriorarea acestora în urma contactului cu apa și substanțele corozive. Fără izolare, instalația termică produce pierderi de căldură semnificative care se reflectă în consumul mare de energie. Izolarea țevilor de căldură are rolul de a reduce costurile prea mari la factura de energie.

Polietilena expandată este un material foarte bun pentru absorbția șocurilor mecanice, fiind format dintr-o structură aerată. Tubul din polietilenă expandată protejează conductele de apă caldă și de căldură de efectele dilatării, contribuind la creșterea fiabilității sistemului termic. Utilizarea tubului ajută la prelungirea duratei de viață a sistemului și instalației de încălzire și la creșterea randamentului termic.

Tubul din polietilenă expandată se montează foarte ușor. Acesta are flexibilitate mare și aderență foarte bună la metale. Este ușor de manipulat, de ajustat și de asamblat indiferent de dimensiuni. Polietilena expandată contribuie la reducerea condensului și împiedică reținerea apei care contribuie la oxidarea și coroziunea țevilor metalice. Izolarea instalației termice cu tub de polietilenă expandată presupune costuri foarte reduse pentru instalare și exploatare.


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

romeo

In echipa Romstal din 2007

romeo has 758 posts and counting. See all posts by romeo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *