Trucuri de amenajare

Reguli de igienă în băile publice

În această perioadă cu risc ridicat pentru sănătatea publică este important să știm ce putem face pentru a reduce la minimum riscul de contaminare, inclusiv atunci când folosim toaleta în locuri publice.

Ce trebuie să facem atunci când folosim toaleta publică și ce trebuie să avem în vedere atunci când amenajăm o baie publică?

Baie publicăÎn urma unui studiu efectuat în toaletele din sediul ABC News din Statele Unite s-a ajuns la concluzia că zona cea mai curată dintr-o baie publică este colacul vasului de wc, urmată de zona chiuvetei. Cea mai murdară zonă? Coșul de gunoi.

Coș de gunoi în baie publicăConcluziile acestea țin în fapt de obiceiurile de întreținere a curățeniei de către personalul de serviciu. Din principiu se acordă mai multă atenție vasului de wc și chiuvetei, în timp ce coșul de gunoi dintr-o baie publică este golit, fără a fi însă spălat și igienizat corespunzător.

După cum ne avertizează toți medicii și canalele de știri, virusul care cauzează avalanșa de îmbolnăviri din ultimele luni se transmite în primul rând prin contact direct cu persoane și suprafețe contaminate.

Soluția?

Pe lângă reguli care țin de izolarea persoanelor suspecte, este important să evităm contactul cu persoane și suprafețe cu risc de contaminare, dar mai ales să ne spălăm frecvent și corect pe mâini.

Cum ne spălăm corect pe mâini poți vedea în acest material de informare pregătit de către Departamanetul pentru Situații de Urgență din cadru MAI

Trebuie să știi că, în pofida convingerii generale că vasul de wc este cel mai mare risc de îmbolnăvire într-o toaletă publică, în fapt mâinile tale sunt cele care transferă virusurile și bacteriile, de fiecare dată când îți atingi gura, nasul sau ochii.

Așa că nu neglija o spălare corectă și meticuloasă a mâinilor timp de cel puțin 20-30 de secunde.

Folosește cât de des posibil dezinfectant atunci când spălarea mâinilor nu este o opțiune.

Cum amenajăm o baie publică pentru a reduce punctele de contact cu risc de contaminare?

Folosește acționarea pe bază de senzor!

1.Montează baterii cu fotocelulă care sunt acționate de un senzor în momentul în care detectează prezența unui obiect în raza de acțiune

Jetul de apă se declanșează automat și se oprește după o perioadă presetată dacă nu mai detectează prezența mâinilor.

Bateria cu fotocelulă limitează contactul cu suprafața acesteia.

În plus consumul de apă se reduce cu până la 60%, pentru că bateria se oprește automat pe perioada cât folosești săpunul și îți cureți corect mâinile.

Vezi aici o gamă completa de opțiuni în ceea ce privește bateriile de baie cu fotocelulă.

2. Montează dispensere de săpun actionate de senzor

Funcționează pe același principiu ca și bateriile. Se declanșează când senzorul detectează prezența mâinilor și eliberează o cantitate presetată de săpun. Fără atingeri inutile.

Iată aici un exemplu.

3. După clătirea săpunului de pe mâini, usucă-ți mâinile

Mediul umed este propice transmiterii și înmulțirii bacteriilor și virusurilor.

Mâinile umede transmit de 1000 de ori mai multe bacterii decât mâinile uscate.

Evită să-ți scuturi mâinile pentru a scapă de surplusul de apă. Picăturile de apă împrăștiate prin baie sunt posibile surse de contaminare pentru ceilalți, pentru că mediul cald și umed din baie este propice dezvoltării bacteriilor.

4. Orice toaletă publică are nevoie de o ventilație corespunzătoare.

Nu doar din motive de confort evidente, cât mai ales pentru a elimina umiditatea, mediul preferat de dezvoltare al bacteriilor și virusurilor.

Vezi aici câteva soluții de ventilatoare pentru baie!

În funcție de dimensiunea toaletei, de exemplu pentru centre comerciale, clădiri publice cu trafic intens, stadioane, sistemul de ventilație trebuie proiectat corespunzător încă din faza de construcție a clădirii.

5. Folosește robineți de pisoar și plăcute de acționare a toaletei pe bază de senzor.

Sunt o investiție în calitatea băii și experiența cât mai sigură a utilizatorilor.

Aici avem o selecție de robineți de pisoar cu fotocelulă și plăcuțe de acționare cu senzor (VALSIR INFRAROSSA TROPEA3, GEBERIT SIGMA80 UP320 a rezervorului de wc încastrat.

6. Folosește iluminat cu led acționat prin senzor.

În acest fel nu mai trebuie să atingi întrerupătorul pentru a aprinde și a stinge lumina după tine la toaleta. Pentru că a lăsa lumina aprinsă în urma ta nu ar trebui să fie o opțiune. Vei irosi inutil energie electrică.

7. Alege soluții de amenajare a băii care să faciliteze întreținerea curățeniei.

Alege obiecte sanitare montate suspendat pentru a face pardoseala cât mai ușor de spălat.

În cazul antreprenorilor cu afaceri proprii, bugetul investit în amenajarea toaletei și interesul arătat pentru siguranța celor care o folosesc vor câștiga respectul și aprecierea angajaților și a clienților.

Din punctul nostru de vedere, aceste soluții de amenajare a toaletei publice adaugă valoare afacerii tale, demonstrând grijă și considerație pentru confortul și sănătatea clienților.

Iar aspectul toaletei este unul dintre cele mai importante criterii prin care este evaluată o afacere de servicii așa cum sunt restaurantele, barurile, cluburile, pensiunile și hotelurile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *