Recuperatoare de căldura pentru economie de energie.

Actualizat la 6 June, 2015 at 03:08 pm

In ultimii ani piata s-a indreptat catre cladiri cat mai bine izolate termic, utilizand diferite solutii, precum izolatiile exterioare sau ferestrele etanse care au dus catre un consum de energie scazut dar in acelasi timp au aparut si probleme legate de calitatea aerului interior. Astfel se formeaza aerul viciat din interiorul incaperilor ce rezulta datorita activitatilor domestice, acumulari de CO2 cat si a mucegaiului de pe pereti ce apare datorita umiditatii crescute. In astfel de situatii se pot folosi recuperatoarele de caldura ce ajuta la imbunatatirea calitatii aerului interior.

recuperator de calduraTEMPERO este un recuperator de caldura echipat cu doua ventilatoare centrifugale, unul ce extrage aerul din incapere iar cel de-al doilea introduce aer proaspat in incapere. Debitele de aer pe introducere/evacuare sunt complet separate in interiorul recuperatorului. Debitul de aer extras din incapere transfera energie debitului de aer proaspat introdus, moderand temperatura din incapere (cald pe perioada sezonului de iarna si rece pe perioada sezonului de vara) cu avantajul ca economiseste energie.

recuperatoare de calduraPoate fi instalat in diferite tipuri de incaperi: dormitor, baie, camera de zi, birou sau spatii inchise cu un grad de ventilatie insuficient.

Caracteristici, avantaje:

  • TEMPERO asigura circulatia optima a aerului in incaperi
  • ajuta la reducerea sau eliminarea umezelii/mucegaiului din incaperi
  • randament ridicat 70% (consum de energie scazut)
  • usor de instalat, se poate instala pe un perete cu racord existent sau nou, cu diametrul de 100/120mm
  • dimensiuni reduse

 


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *