Program de practica pentru studenti

În perioada 7-25 iulie 2014, studenţii anului III de la Facultatea de Ingineria Instalaţiilor Bucureşti au participat la programul de practică: "Practică pentru carieră ta – TECAR". Programul le-a oferit şansa de a-şi dezvolta competenţele şi de a acumula noi cunoştinţe prin participarea la activităţi diverse.

20140723_093323Practica s-a realizat la firme din domeniul instalaţiilor, cu specific diferit pentru a le oferi posibilitatea de a vedea ce înseamnă să lucreze în fiecare din aceste domenii: Vânzări, Producţie, Service.
De asemenea, au participa la activităţile practice din diverse departamente, ceea ce le-a oferit posibilitatea de a intră direct în contact cu cerinţele job-urilor de vânzări, ofertare tehnică, proiectare etc. S-au familiarizat cu activitatea comercială dintr-un magazin: care este fluxul de activităţi, care sunt standardele la care se lucrează, care sunt modalităţile de lucru şi cerinţele. Au avut posibilitatea să vadă cum este organizată o companie şi să-şi exerseze bunele practici care să le asigure tranziţia de la facultate la job. Şi-au dezvoltat aptitudinile şi competenţele practice realizând diverse activităţi şi aplicaţii în laborator, în departamentele de Ofertare tehnică, Vânzări, în firme de Producţie şi Service instalaţii.

Şi pentru că un viitor absolvent pe piaţă muncii va fi în situaţia de a-şi caută un job şi de a participa la interviuri, programul de practică a oferit studenţilor sesiuni de consiliere şi orientare profesională, în care au învăţat:
– cum să fie vizibili pe piaţa forţei de muncă, cum să îşi realizeze un CV şi cum să atragă atenţia asupra acestuia
– cum să faceţi faţă unui interviu şi cum să aprecieze percepţia evaluatorului
– care sunt cerinţele şi aşteptările angajatorilor
– care este profilul aptitidinal şi personal al fiecăruia: tipul de personalitate, nivel de inteligenţă, recomandări de orientare şi dezvoltare vocaţională etc
DSC_8527
In cadrul programului de practica, studentii au avut posibilitatea sa isi dezvolte abilitatile de comunicare interpersonala si publicspeaking.

Tot programul de practică asigura studenţilor o tranziţie mai uşoară de la statutul
de student la statutul de ANGAJAT VALOROS!

Impresiile studenţilor despre practică

“Acest program de practică a fost unul foarte frumos care m-a ajutat să îmi dau seama înainte de terminarea facultăţii cam ce mă aşteaptă” (Ionuţ Tănasie)

curs studenti romstal“Mi-a creat o impresie plăcută asupra meseriei de agent de teren. Am învăţat multe” (Dan Mircea Horvath)

“Acest program de practică este cu adevărat diferit de ce am făcut până acum!” (Mihai Neaţă)

“A fost o experienţă interesantă din care am avut ce învăţa” (Andrei Cilinca)

“Acest stagiu de practică a fost foarte bine structurat şi util” (Andrei Nica)

“A fost captivant de la început şi ne-a ajutat să învăţăm cu plăcere, în special datorită interacţiunii cu grupa şi cu tutorii. M-am simţit foarte confortabil într-un colectiv unit şi bine instruit” (Bogdan Arsene)

“Foarte tare programul, foarte bine structurat, am învăţat multe lucruri utile care o să ne ajute în viitor. Chiar a fost o experienţă foarte faină!” (Octavian Roşu)

 


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *