Solutii de Amenajari

Probleme cu apa dură? Ia-ți acum un filtru anticalcar cu polifosfați de la Romstal

Daca v-ati confruntat vreodata cu una dintre problemele urmatoare:

  • calorifere care nu incalzesc corespunzator
  • depuneri pe cana electrica, masina de spalat rufe si masina de spalat vase
  • reziduu alb si maro pe robinete, chiuveta; si cada

este sa momentul sa achizitionati un filtru anticalcar cu polifosfați. Motivul este ca in tevi circula apa dura; cu saruri de calciu si magneziu si chiar daca folositi apa din propriul put in loc de cea din reteaua publica, aceasta tot are nevoie de tratare.

Ce se intampla daca apa este dura?

Scurtarea duratei de viata a electrocasnicelor.

Aparatele cu elemente de incalzire sunt cele mai afectate. Elementii de incalzire se strica mai repede decat cei care se folosesc cu apa dedurizata. Electrocasnicele care utilizeaza apa dura necesita mai multe operatii de intretinere.

Creste exponential si consumul de energie electrica. Elementele de incalzire care prezinta depuneri de calcar consuma mai multa energie pentru a incalzi apa.

Performanta scazuta a sistemului de incalzire.

Calcarul se depune si pe interiorul tevilor. Crusta de 1 mm reduce transferul termic cu 20%.

Imbracamintea se uzeaza si se rupe mai repede.

Tesaturile spalate cu apa dura devin fragile si se vor rupe. Hainele isi pierd, de asemenea si culoarea si se uzeaza mai repede.

Va trebui sa folositi mai mult detergent

Trebuie sa folositi mai multi detergenti, sapun si lichid de spalat din cauza precipitatelor insolubile formate de saruri.

Cum poate fi rezolvata aceasta problema?

Poti comanda un filtru AquaPur cu polifosfat format dintr–un filtru de 5, 7 sau 10″ productie Valrom, echipat cu un tub cu fante si piesa centrare si umplut cu polifosfat. El se utilizeaza In instalatiile de apa rece – casnice sau industriale, pentru a preveni depunerile de calcar datorate apei dure.

Polifosfatul este disponibil si separat pentru completare/inlocuire cantitate consumata in utilizare sub forma de cristale; Inlocuirea/completarea polifosfatului din filtru se face cand cantitatea acestuia a scazut la jumatate. Polifosfatul este o sare de sodiu a acidului polifosforic. Poate solubiliza carbonatii de Ca si Mg din apa printr-un mecanism de chelare/complexare. Acest lucru previne depunerea sarurilor pe peretii instalatiilor si reduce efectele nedorite. Mai mult, in timp (interval de citeva luni) poate solubiliza depunerile de pe peretii conductelor si curata instalatiile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *