Pompe Dab de la Romstal

Actualizat la 22 July, 2019 at 02:27 pm

Producătorul italian DAB, companie de renume pe segmentul de piaţă al electropompelor, este de mai bine de 30 de ani un simbol mondial al calităţii, fiabilităţii şi înaltei tehnologii. Misiunea companiei este satisfacerea exigenţelor pieţei nu doar prin calitatea produselor, ci şi prin eficienţa şi flexibilitatea serviciilor oferite.

DAB proiectează, fabrică şi comercializează electropompe în peste 1000 de variante constructive, vânzările anuale la nivel mondial ridicându-se la peste 1.500.000 de unităţi.

Principalele caracteristici ale electropompelor DAB sunt fiabilitatea, calitatea, gama diversificata, performanţa, silenţiozitatea, caracteristicile tehnice avansate, durabilitatea şi, nu în ultimul rând, preţul avantajos.

Cele 6 filiale din Europa, fiecare dintre ele specializate pe o anumită gamă de produse, au luat fiinţă din dorinţa companiei DAB de a fi mai aproape de parteneri şi clienţi. Gamele variate de produse sunt concepute pentru a răspunde necesităţilor celor patru sectoare de bază: agricultura, industrie, domeniul public şi spaţiile locative.

La nivel mondial, DAB are peste 150 de distribuitori autorizaţi care împărtăşesc valorile şi standardele companiei DAB: doresc să experimenteze soluţii tehnologice avantajoase şi profitabile, să îşi dezvolte business-ul şi să îşi îndeplinească obiectivele ambiţioase pe termen mediu şi lung.

În prezent, DAB are un număr de peste 500 de angajaţi, iar sediul central se întinde pe o suprafaţă de 60.000 mp. Resursele umane, managementul bazat pe obiective clare, facilităţile de producţie, infrastructura IT, cercetările tehnologice, precum şi atenţia acordată trainingurilor şi pregătirii continue sunt elementele care transformă DAB într-o companie care se impune pe piaţă prin produse de calitate şi preţuri avantajoase.

Pompe Dab
Pompe Dab

Compania DAB este certificată ISO 9001:2000. Toate metodele şi procedurile de control respectă standarde stabilite şi recunoscute la nivel mondial.

POMPE DE CIRCULATIE CENTRIFUGE CU PRESIUNE DIFERENTIALA CONSTANTA – SERIA CME -CPE

Aplicatii

Pompele de circulatie cu racorduri in linie, sunt potrivite pentru instalatii de uz civil si industrial pentru incalzire, climatizare, racire si apa calda.

Unitatile sunt foarte flexibile datorita utilizarii HYDRODRIVER.

Parametrii constructivi

Racorduri sunt flansate PN 16 pe aspiratie si refulare si dotate cu orificii filetate pentru manometre. Corpul pompei si suportul motorului sunt din fonta iar rotorul poate din fonta sau tecnopolimer in functie de model, si din bronz la cerere, pentru modelele DN 65 pana la DN 150.

Etansare: etansare mecanica standardizata conform DIN 24960 din grafit/carbura de siliciu cu garnitura O-rind din EPDM.

Caracteristicile constructive ale motorului

Motorul este trifazic, cu 2 si 4 poli, asincron cu ventilatie externa; se recomanda la motor o protectie la suprasarcina, conform standardelor in vigoare. Rotorul este montat pe lagare cu bile, supradimensionat, pentru a asigura o functionare silentioasa si o durata lunga de viata.

Produs in conformitate cu standardele CEI 2-3

Grad de protectie a motorului pompei: IP 55

Clasa de izolatie a motorului: clasa F

Domeniu de temperatura a lichidului:

– 10 ºC ÷ +130ºC (DCM – DCP)

– 10 ºC ÷ +140ºC (CM – CP)

Temperatura maxima ambianta: +40 ºC

Presiune maxima de lucru: 16 bar

Tensiune standard: Monofazica 208÷240 V / 50÷60Hz

Trifazica 380÷480 / 50÷60Hz

Caracteristicile lichidului pompat: curat, fara corpuri solide sau substante abrazive, nevascoase, neagresive, necristalizate, neutre din punct de vedere chimic.

Parametrii componentelor electronice (HYDRODRIVER)

Regulatorul electronic este un echipamentului montat direct pe pompa care, prin utilizarea semnalului traductorului diferential, conectat deja si gata de utilizare, moduleaza viteza de rotatie astfel incat sa mentina constanta presiunea diferentiala de utilizare. HYDRODRIVER utilizeaza un microprocesor incorporat care este compatibil cu cea mai noua tehnologie IGBT care confera

un nivel de calitate si fl exibilitate inalt. Procedura de modulare a impulsurilor de frecventa inalta asigura o functionare silentioasa, cu moment de torsiune ridicat la o crestere de curent programata si calibrata de catre producator. Dispozitivul asigura de asemenea accelerarea si decelerarea gradata a rampelor (pornire usoara) prevenind astfel deteriorarea acestora. Acesta protejeaza motorul si este montat cu numeroase sisteme de protectie la suprasarcina, lipsa faze, supratensiune, cu 5 parametrii de incercare la resetare.

Furnizate standard:

– terminale telecomanda (pornit/oprit)

– terminale de reglare a functiei economy

– terminale pentru alimentarea cu energie electrica a comenzii de alarma la distanta

(libere de potential)

– starea ledurilor

– selector de reglare pentru calibrare usoara a punctului de setare cerut

– Clasa B cu filtru radio antiparaziti (EN 55022 nivel B1)

– Ventilator incorporat (de la 2.2 kW la 7.5 kW)

– Parametrul de comanda la distanta prin interfata seriala RS 485 si protocol USS

Dab inoveaza si perfectioneaza produsele in mod constant, asigurand tuturor clientilor prin reteaua de magazine Romstal avantaje sigure:

–         Durabilitate si sigurnta in functionare

–         Raport pret – calitate optim

–         Gama diversificata

–         Stocuri permante


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.