Pompe

Pompa de căldură – O metodă eficientă și ecologică de producere a energiei termice

Descopera gama de pompe de caldura disponibila pe romstal.ro si in magazinele noastre si comanda acum produse de incredere care se vor distinge imediat prin calitatea superioara! Pompele de caldura se integreaza in categoria ECO, a produselor prietenoase cu mediul si te vor ajuta sa produci energia termica de care ai nevoie preluand energia direct din mediul inconjurator. Acest lucru te va ajuta in timp sa faci mari economii la facturile de energie.

In piata se disting urmatoarele tipuri de pompe de caldura:

  • pompa de caldura aer – apa
  • pompa de caldura sol – apa
  • pompa de caldura apa – apa
  • pompa de caldura aer – aer (A/C, VRF s.a.)
  • pompa de caldura sol – aer
  • pompa de caldura apa – aer.

Cea mai utilizata dintre acestea este pompa de caldura aer-apa. De ce? In primul rand pentru ca nu necesita foraje. Ea se montaj extrem de facil in comparatie cu celelalte tipuri si, de asemenea, are un pret mai scazut. Cum aerul reprezinta o sursa de caldura gratuita, disponibila in cantitati nelimitate, achizitia unei pompe de acest tip este o investitie cat se poate de inspirata. In pompele de caldura de care am amintit mai sus se utilizeaza ca sursa de caldura aerul exterior. Acesta este circulat prin tubulaturi cu ajutorul unui ventilator.

Pompa de caldura, foloseste aerul exterior pentru a incalzi sau raci agentul termic (apa), care va fi distribuit ulterior catre instalatia interioara de incalzire/racire, precum si catre instalatia de preparare a apei calde menajere.

Pompele de caldura prezinta mai multe functii. Una dintre acestea este reprezentata de functia de incalzire, care se realizeaza prin radiatoare, ventiloconvectoare sau sistem de incalzire in pardoseala. Pompele sunt utilizate si pentru racire, prin intermediul unitatii ventiloconvectoare. Se pot folosi, de asemenea, cu ajutorul unui boiler, pentru a produce si apa calda menajera.

Pompele de caldura utilizeaza sursele din mediul inconjurator al locuintei (aer, apa, sol) ca sursa de caldura. Acestea sunt proiectate pentru a furniza caldura intr-un mod eficient, scazand costurile drastic. De asemenea, este bine de stiut ca astfel de echipamente protejeaza mediul inconjurator, politica pe care Romstal a imbratisat-o si pe care o promoveaza fara menajamente.

Dupa cum am amintit, pompele de caldura preiau caldura din mediul inconjurator si incalzesc sau racesc locuintele fara mare efort. Un mare avantaj este ca acest tip de produs poate extrage caldura chiar si la temperaturi negative, indiferent daca vorbim despre pompele aer-apa sau de cele care extrag temperatura din sol.

Tipuri de pompe de caldura aer-apa

Pompa de caldura aer-apa tip SPLIT – este formata din unitate interna + externa.

Avantaje

  • nu prezinta risc de inghet (circuit frigorific intre cele doua unitati) – siguranta in functionare
  • cele mai vandute pompe de caldura in Romania – fiabilitate
  • gabarit mic (se pot monta si la un apartament) – montaj facil

Pompa de caldura aer-apa monobloc formata doar din doar unitate externa.

Avantaje

  • montaj facil: doar circuit agent termic
  • cost redus de investitie (de regula)

Pompa de caldura aer-apa monobloc formata doar din unitate interna.

Avantaje

  • design placut: nu exista unitate externa, doar grille de extractie/refulare
  • nu prezinta risc de inghet – siguranta in functionarepompa de caldura Stiebel Eltron

Evident, pompele de caldura aduc un confort, mai ales din punct de vedere financiar. Investitia initiala va fi recuperata prin facturile foarte mici la incalzire. Daca luam in considerare faptul ca nu mai este nevoie de racordarea la gaz si ca incalzirea prin acest combustibil este tot mai scumpa, intelegem de ce achizitia unei astfel de pompe este o alegere inteleapta. Pompa de caldura te scapa si de depozitarea si manevrarea lemnului sau peletilor in cazul in care doreai sa alegi un cazan.

Dimensionarea pompei se face in functie de necesarul termic al locuintei. Acesta se calculeaza analizand factori precum suprafata imobilului, gradul de izolatie, suprafata vitrata, numarul de persoane care locuiesc in acel spatiu, temperatura specifica zonei climatice. Calculul este foarte important pentru a evita supradimensionarea sau subdimensionarea pompei de caldura, caz in care utilizarea acesteia ar fi daunatoare eficientei pompei in general.

Misiunea Romstal este de a oferi clientilor sai cat mai multe variante de produse care sa le asigure confortul cu un consum cat se poate de redus de resurse. Ia legatura cu specialistii nostri si afla toate detaliile de care ai nevoie pentru a alege pompa de caldura potrivita pentru tine. Expertii Romstal te vor ghida pas cu pas, indiferent de tipul pompei de caldura alese.

Pompele de caldura reprezinta o alternativa viabila si mult mai rentabila fata de alte modalitati de producere a caldurii, cum ar fi centralele pe combustibili solizi sau lichizi. Aceasta consuma mult mai putina energie, permitandu-va sa economisiti la costurile facturii de incalzire. Tehnologia utilizata de pompa de caldura este una ce si-a dovedit randamentul in timp, fiind o tehnologie ajunsa la maturitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *