Pompa de căldură aer-apă Phnix te încălzește iarna și te răcorește vara. Află mai multe!

Continuam seria de articole despre pompe de caldura cu modele de pompa aer-apa de la Phnix. Dupa cum am explicat, pompele de caldura preiau caldura din mediul exterior si incalzesc sau racesc locuintele fara mare efort. In cazul pompei aer-apa, aceasta poate extrage caldura chiar si la temperaturi negative.

Produsele Phnix incalzesc caloriferele sau instalatia de incalzire prin pardoseala si va ajuta sa obtineti si apa calda menajera. Investitia initiala in acest tip de pompa este un pic mai scazuta, deoarece nu necesita foraj precum in cazul pompelor de calduta sol-apa.

Alegand o pompa de caldura aer-apa Phnix veti obtine o serie de avantaje, incepand cu montajul facil si continuand cu faptul ca nu sunteti dependenti de un combustibil. Pompa nu necesita un colector extern, nu necesita autorizatie, ocupa putin spatiu, incalzeste spatiul extrem de rapid si nu are nevoie decat de intretinere minima. Daca initial primele modele de pompa de caldura aer- apa au fost de tip monobloc, de mari dimensiuni, avand trasee pentru agentul termic sub pamant pentru a fi protejate de inghet, acum majoritatea producatorilor merg pe mult mai popularele variante split, formate din unitate interioara (hydrobox) si unitate exterioara. Acest tip de pompa ia aproximativ 70% potential termic din aer, iar restul din electricitate. Compresorul lor poate extrage caldura din aer chiar si la temperaturi de pana la -30 de grade Celsius.

POmpa de caldura PhnixEvident, pompele de caldura aduc un confort, mai ales din punct de vedere financiar. Investitia initiala va fi recuperata prin facturile foarte mici la incalzire. Daca luam in considerare faptul ca nu mai este nevoie de racordarea la gaz si ca incalzirea prin acest combustibil este tot mai scumpa, intelegem de ce achizitia unei astfelde pompe este o alegere inteleapta. Pompa de caldura te scapa si de depozitarea si manevrarea lemnului sau peletilor in cazul in care doreai sa alegi un cazan.

Dimensionarea pompei se face în funcție de necesarul termic al locuinței. Acesta se calculeaza analizand factori precum suprafata imobilului, gradul de izolatie, suprafata vitrata, numarul de persoane care locuies in acel spatiu, temperatura specifica zonei climatice. Calculul este foarte important pentru a evita supradimensionarea sau subdimensionarea pompei de caldura aer-apa, caz in care utilizarea acesteia ar fi daunatoare compresorului si eficientei pompei in general.

Misiunea Romstal este de a oferi clienților săi cât mai multe variante de produse care să le asigure confortul cu un consum cât se poate de redus de resurse. Iată de ce vă propunem pompe de căldură aer-apă Phnix care să vă îmbunătățească rapid stilul de viață. Vorbim despre pompe de caldură aer-apă reversibile (de 15 kW și 31 kW) cu funcție de încălzire, răcire și preparare apă caldă menajeră. Acestea folosesc aerul exterior pentru a incalzi sau raci agentul termic (apa) care va fi distribuit ulterior catre instalatia interioara de incalzire sau racire, precum si catre instalatia de preparare a apei calde menajere.

Phnix - Pompe de calduraFie că este vorba de încălzirea locuinței sau doar de obținerea apei necesare pentru spălatul vaselor, rufelor sau de dușul personal, cu ajutorul pompei de căldură veți dispune de energia suficientă pentru a încălzi cantitatea dorită de apă.

Pompele de căldură sunt o alternativă viabilă și mult mai rentabilă față de alte modalități de producere a căldurii, cum ar fi centralele pe combustibili solizi sau lichizi. Aceasta consumă mult mai puțină energie, permițându-vă să economisiți la costurile facturii de încălzire. Tehnologia utilizată de pompa de căldură este una ce și-a dovedit randamentul în timp, fiind o tehnologie ajunsă la maturitate. Perfecționarea sistemului de funcționare al acesteia este în continuă desfășurare, astfel încât să se găsească soluții tot mai accesibile pentru oricine.

Foarte important este aspectul ecologic care este caracteristic și reprezentativ pentru pompele de căldură. Acestea se află printre soluțiile curate sau verzi de obținere a energiei pentru uzul menajer și nu numai, deoarece utilizează resurse regenerabile de energie și consumă mult mai puțină electricitate. Astfel pompa de căldură contribuie activ la reducerea amprentei de carbon și la diminuarea noxelor poluante asociate cu aceasta.

Pompele de căldură Phnix de 15 si 31Kw beneficiază de un consum redus și o eficiență ridicată, fiind exact ceea ce aveți nevoie pentru a beneficia de confort sporit și risipă minimă de bani și energie! Ele au avantajul că funcționează până la – 30 grade Celsius.

Pompa de caldura aer-apa reversibila, cu functie de incalzire, racire si preparare apa calda menajera, aduce confort maxim in utilizare, pe functia automatic ele trecand din modul de vara in modul de iarna, adica de la racire la incalzire, sau preparare apa calda menajera, fara sa le oferim cea mai mica atentie. Pentru cea mai buna experienta pompa trebuie instalata impreuna cu un sistem de distributie de joasa temperatura, precum incalzire in pardoseala, in pereti, in tavane, ventiloconvectoare sau radiatoare speciale. Pe sistemul clasic eficienta pompei este mai redusa.


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

romeo

In echipa Romstal din 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *