PANOU SOLAR-FOTOVOLTAIC CU VENTILATOR SI TERMOSTAT PENTRU INCALZIRE

Panourile solare au deschis drumul pentru noi soluții de încălzire reușind să transfere energia captată de la soare direct în încăperi sau în apă caldă menajeră. Sub umbrela denumirii de panou solar majoritatea oamenilor ințelege atat panou cu tuburi pentru încălzire a apei calde menajere cât și panou fotovoltaic (ce folosește radiația solară pentru producerea de energie electrică). Pentru a nu confunda cele două sisteme vom face un tabel simplu.

  Denumire Produce  panouri solare
PANOU FOTOVOLTAIC Energie eletrică
SOLAR Apă caldă

Una din aplicațiile firești ale unui panou fotovoltaic producător de energie electrică este integrarea lui într-un sistem cu ventilator și termostat care să consume energia produsă de panou și să ofere căldură anumitor încăperi

PANOU SOLAR-FOTOVOLTAIC CU VENTILATOR SI TERMOSTAT PENTRU INCALZIREA INCAPERILOR 12V 15W

Panou solar cu ventilator ERA - banner_site

Acest sistem ajuta la incalzirea aerului din incaperi si protectia la inghet prin introducerea de aer proaspat incalzit din exterior. Un alt avantaj al acestui panou fotovoltaic este ca protejeaza incaperile contra daunelor produse din cauza umiditatii, mucegaiului si mirosului de imbacseala. De asemenea, acesta poate fi folosit si ca un supliment pentru incalzire.

Acest panou solar este recomandat in mod deosebit pentru incaperi reci, care nu sunt folosite in mod regulat sau sunt neincalzite pentru mult timp, de exemplu case de vacanta, subsoluri, terase sau camere de oaspeti.

Caracteristici :

  • Tensiune de lucru ventilator: DC12V
  • Curent de lucru ventilator: DC0.4A
  • Dimensiuni panou : 1133x713x75mm
  • Flansa (dimensiuni): Ø135(102) x55mm
  • Tub din PVC (dimensiuni): Ø110x500mm
  • Vana (dimensiuni): Ø130(103)x50mm

Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *