Oscilații de teniune? Protejează-ți rețeaua electrică cu un releu digital de la Digi Top

Releele digitale de tensiune V-protector de la Digi Top sunt destinate pentru deconectarea automata a tensiunii, in caz ca aceasta merge dincolo de limitele admise.

Dispozitivele sunt controlate de un microporcesor care analizeaza tensiunea in retea si afiseaza actiunea reala pe afisajul digital. Cuplarea sarcinii se face de catre un releu magnetic. Limitele admise si timpul de intarziere sunt stabilite de catre utilizator folosind butoanele din dotare. Valorile fixate sunt stocate in memorie.

Pentru protectie impotriva scurtcircuitelor si suprasarcinilor, pe firul de faza din circuit, trebuie sa fie instalat obligatoriu, un automat cu intrerupator de curent, nu mai mare de 75% din limita superioara de tensiune a aparatului.

Releele digitale de tensiune V-protector de la Digi Top sunt disponobile in cinci variante: VP-16AN, VP-20A, VP-32A, VP-40A si VP-50A.

De asemenea la Romstal gasiti releul digital de tensiune V-protector 380V care este destinat pentru protectia echipamentelor trifazice industriale si de uz casnic impotriva cresterii sau scaderii tensiunii, disparitia alimentarii unei faze, faza de dezechilibru. Acesta controleaza ordinea de succesiune a fazelor.

La iesirea dispozitivului se afla releul electromagnetic cu contactele de comutare. Ca si in cazul releelor de tensiune prezentate mai sus valoarea setata se pastreaza in memoria dispozitivului.

 

Tot de la Digi Top vine si releul multifunctional MP63. Acesta indeplineste un rol dublu fiind destinat atat pentru deconectarea automata a tensiunii, in caz ca aceasta creste sau scade peste limitele admise reglate de utilizator, cat si pentru protectia impotriva suprasolicitarii instalatiei.

 

Indicatorul releului MP63 afiseaza:

– tensiunea existenta in retea

– valoarea curentului in circuitul de sarcina

– consumul in kW

Dispozitivul este controlat de un microprocesor, care analizeaza tensiunea si curentul din retea. Masurarea curentului se face cu ajutorul transformatorului de curent, care se afla in dispozitiv. Tensiunea utilizata se calculeaza si se afiseaza pe indicator. La iesirea dispozitivului este instalat un releu electromagnetic. Dispozitivul este alimentat de la reteaua pe care o monitorizeaza.


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *