Obiecte sanitare pentru o baie bine gandita.

Actualizat la 3 June, 2014 at 08:21 am

Ambientul unei bai se construieste greu, daca ai pretentii. O baie mica se preteaza la anumite obiecte de mobilier, o baie mare permite orice extravaganta. Culorile sunt importante intr-o baie, pentru ca, daca sunt bine alese, fac dintr-o incapere mica o baie frumoasa, relaxanta, un loc in care ne simtim bine.

amenajare baieSunt preferate culorile deschise pentru peretii baii dar si pentru obiectele de mobilier. Albul este cea mai folosita dintre ele, si nu degeaba, pentru ca da senzatia de curatenie, de spatiu mai mare si, in ultima instanta, de o camera in care totul este igienic. Trebuie insa sa avem grija la vopseaua folosita, pentru ca, daca nu e de calitate, peretii se vor umple de igrasie repede, si va fi mereu nevoie sa zugravim in baie. Exista pe piata vospea antimucegai, vopsea care poate fu spalata usor, si trebuie sa ne gandim daca e mai bine sa revopsim baia des ori sa dam ceva mai multi bani dar culorile de pe perete sa reziste mai mult timp.

Obiectele sanitare nu mai sunt de multa vreme toate la fel. Nu mai e atat de usor sa cumparam cada, vasul de toaleta, lavoarul ori dulapurile din baie pentru ca toate sunt la fel. Exista o mare diversitate pe piata, iar preturile sunt de asemenea pentru toate buzunarele. Torusi, trebuie sa avem in vedere cateva lucruri cand ne decidem sa pornim la cumparat aceste obiecte, iar principiul de baza trebuie sa fie acela conform caruia e scump sa cumparam ieftin.

lavoar portelanObiectele sanitare din gama Orhideea de la Serel se dovedesc a fi cea mai buna alegere. Sunt de calitate si la un pret corect. Lavoarul sustinut de picior este unul dintre cele mai cumparate modele, pentru ca nu ocupa spatiu inutil, se curata usor, iar forma sa poate fi cea clasica, dar si ovala, rectangulara, etc. In functie de spatiul din baie si de locul in care va fi amplasat, lavoarul devine cel mai important obiect sanitar din baie. E la fel de important materialul din care este realizat, pentru ca nu trebuie sa se ingalbeneasca in timp ori sa ramana fara stralucire.

vas wc suspendatVasul de toaleta cel mai indicat in orice baie este cel suspendat, pentru ca poate fi igienizat usor spatiul din jurul lui. Daca este pus pe podeaua baii, atunci in jurul suportului se aduna mizerie care inseamna de fapt  bacterii si microbi greu de invins. Daca este alimentat pe lateral sau prin spate, sunt alte optiuni pe care le avem atunci cand il cumparam, si trebuie sa alegem, din nou, in functie de conformatia baii, de suprafata pe care o are dar si de geometria spatiului. Vasele de toaleta cu iesire in laterala sunt folosite mai des mai ales la bloc pentru ca e foarte dificil sa faci o evacuare in pardoseala. Acest tip se poate folosi insa si uneori e chiar indicat pentru cei care locuiesc la casa. In incaperea care trebuie sa fie cea mai igienica din casa, acesta este de fapt criteriul cel mai important pe care il avem in vedere atunci cand cumparam obiectele sanitare – cat de usor si cat de repede se poate face curatenie, cu ce efort si, in ultima instanta, cu ce bani. Portelanul sau acrilul pot fi curatate usor, cu materiale de curatat normale, din categoria celor care costa decent sau chiar putin.


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *