Nou la Romstal – Heater, aeroterme cu agent termic.

Actualizat la 7 September, 2020 at 01:06 pm

Suntem obișnuiți să folosim radiatoare pentru a transfera căldura într-un  sistem clasic cu agent termic. Folosim deasemenea aeroterma eletrică pentru încălzirea unui spațiu, mai ales atunci când nu avem la dispoziție o centrală termică, un cazan sau alt sistem mai scump dar cu un consum de resurse mai mic.Iată că, din aceste două metode foarte răspândite, a mai apărut o a treia variantă – aeroterma cu agent termic. Această soluție, am putea spune hibridă, folosește aeroterma pentru a disipa căldura în locul caloriferului dar sursa de căldură este tot agentul termic care ar putea fi o centrală termică, un cazan sau un arzător. Dacă radiatorul este un sistem destul de simplu și tehnologizarea lui se face doar prin montarea unor robineti termostatați, aeroterma în schimb este un sistem ceva mai modern care înglobează inovații și tehnologii noi de eficientizare și optimizare. Avanatajul major al aerotermelor în fața clasicelor calorifere este ventilația pe care o asigură concomitent  încălzirea.

Aeroterma SONNIGER - banner_blogAeroterma cu agent termic, pentru încălzirea și ventilarea spatiilor comerciale sau industriale, este alcatuită din:

-Carcasa confectionata din polipropilena extrudata de inalta densitate ce previne aparitia condensului, prevazuta cu jaluzele pentru distributia si directionarea jetului de aer . In partea superioara si inferioara sunt prezente locașurile pentru sistemul de prindere.

-Schimbator de caldură tip baterie cu aripioare confectionat din aluminiu si tevi din cupru, asigurand un schimb de caldura si o conductivitate termica ridicata.

-Ventilator axial cu palete echilibrat static, amplasat in spatele aerotermei, eficienta energetica in concordanta cu normele ErP 2015.

-Motor monofazat;

*Puterea data este pentru temperaturi ale agentului termic de 90/70 C si temperatura de intrare a aerului de 0 C.

Sonniger este un producator Polonez ce furnizeaza unitati de incalzire eco- friendly pentru piata destinata incalzirii industriale. Sunt un grup de specialisti in domeniul aerotermelor si perdelelor de aer iar gama lor de produse simpla raspunde rapid exact nevoilor pietei.

Aceste aeroterme sunt destinate in primul rand încălzirii și ventilarii spatiilor comerciale sau industriale


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *