Nou la Romstal – CHILLERE HEAT PUMP MIDEA

Chillerele HEAT PUMP MIDEA pot fi folosite și în pompa de caldură. Au o structură compactă, care presupune o masă mai mică. Chillerele  sunt dotate cu un schimbător de caldură “shell and tube”, care crește performanțele de transfer iar valva de expansiune electronică, are rol în controlarea debitului de freon pe o arie mai largă. Totodată, permite funcționarea la presiuni de condensare mai mici, ajustarea facandu-se mai rapid și cu un răspuns liniar, acesta fiind motivul pentru care sistemul este mai stabil, crescând astfel confortul. 

Unitatea adoptă designul modular, ceea ce înseamnă că poate fi conectată cu alte unități. Se pot conecta până la 16 module separate. Funcționează cu Freon ecologic R410A. Acest sistem folosește o varietate de sisteme de protecție, pentru o funcționare mai sigură. 

midea-chiller-banner_site
Datele au fost măsurate în următoarele condiții: 
Răcire: temperatura apei răcite de intrare/ieșire: 12ºC/7ºC, iar temperatura exterioară a aerului de 35ºC 
Încălzire: temperatura apei calde de intrare/ieșire: 40ºC /45ºC , iar temperatura exterioară a aerului de 7ºC 


Chillerul are o fiabilitate ridicată conferită de funcțiile de protecție cu care este  dotat :
– protecție la presiune scazută/ridicată a compresoruluichiller
– protecție temperatură scazută vaporizator pe răcire
– sistem protecție anti-îngheț pentru funcționarea pe timpul iernii
– protecție la porniri frecvente on/off ale compresorului
 – protecție a compresorului la supra curent
– funcție de protecție sistem la temperaturi ridicate
– protecție debit apa


Unitatea externă VRF, modulară, cu eficiență ridicată și un consum de energie redus. Toate aceastea sunt posibile datorită numeroaselor  îmbunătățiri:
-paletele ventilatorului optimizate și grila extinsă pentru realizarea unui flux de aer mai mare și un nivel de zgomot redus.
-schimbător de caldură de înaltă eficiență
-compresor cu 50% mai compact, cu o structurâ nouă, utilizează R410A, actionat de un motor în curent continuu cu magneți permanenți puternici, ce realizează un cuplu înalt și o reducere cu 70% a volumului.
-eficientă ridicată a separatorului centrifugal de ulei, până la 99%
-domeniu larg de funcționare: seriile V5X beneficiază de funcționare stabilă în condiții extreme, temperaturile de funcționare variind de la "-20°C" pana la "+48°C".
-în sistem multiplu de VRF-uri V5X, în cazul avariei unei unități,  celelalte unităti pot asigura funcționarea continuă a sistemului, fără întrerupere. Dimesiunile compacte și greutatea redusă aduc cu sine o amprentă de instalare redusă, sarcina minimă de încărcare a podelei și usurință în transport. vrf-v5x
Funcții ale sistemului VRF V5X :
– modul operare silențioasă pe timp de noapte : această caracteristică poate scădea nivelul de zgomot al unității exterioare pe timpul nopții chiar și sub 15dB.
– tehnologie inovativă anti-îngheț : datorită vanei speciale anti-îngheț, timpul de dezghețare al unității externe poate fi redus la 4 minute.
– funcțiile de încălzire și răcire rapidă : datorită compresorului DC inverter,sistemul realizează mai rapid și mai precis temperaturile dorite, acest lucru traducându-se în fluctuații reduse de temperatură și în sporirea confortului privind temperaturile dorite.
– instalare și service ușor realizabile.

 


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

romeo

In echipa Romstal din 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *