Nou la Romstal – Baterie solară reîncărcabilă Phantom-S

Pylon Technologies, Co. Ltd, infiintata in anul 2009, este una dintre primele companii care produce sisteme de stocare pentru aplicatii fotovoltaice si baterii de stocare pentru autovehicule electrice, utilizand tehnologia litiu-fier-fosfat (LiFePO4). Pylon Technologies este atat un integrator de sisteme de stocare dar si producator de celule litiu si BMS – Battery Management System, fiind printre putinele companii care are lantul industrial complet de productie a bateriilor LiFePO4.

baterieBateriile Litiu Ion sunt disponibile pe piata inca de acum 10 – 15 ani si au devenit rapid foarte utilizate in aparatele electronice de larg consum datorita greutatii reduse si a densitatii mari de putere. 
Aceste avantaje au determinat producatorii de masini electrice sa apeleze la aceasta solutie iar in cazul sistemelor de energie regenerabila, utilizarea bateriilor litiu ion pentru stocarea energiei electrice a devenit deja o alegere fireasca.

Bateriile Litiu Ion au o serie de avantaje fata de bateriile clasice AGM sau Gel : au dimensiuni reduse si sunt mult mai usoare pentru aceeasi capacitate de stocare dar in acelasi timp pot fi descarcate pana la 80% din capacitatea totala fara a compromite durata de viata. Mai mult, bateriile litiu pot fi reincarcate rapid fara sa fie avariate in timpul proceselor de incarcare-descarcare, reprezentand un avantaj imens in utilizarea tehnologiilor cu litiu de catre constructorii de masini electrice si de catre dezvoltatorii de sisteme fotovoltaice cu solutie de stocare energie inclusa.

Pentru utilizarea in sistemele fotovoltaice hibride si off-grid,densitatea mare de putere a bateriilor litiu inseamna ocuparea unui spatiu mult mai mic intr-o cladire iar preechiparea cu setul complet de cabluri inseamna reducerea costurilor de instalare in comparatie cu solutiile de stocare clasice. In plus, nu sunt genarate emisii de gaze volatile in timpul proceselor de incarcare-descarcare, astfel bateriile pot fi amplasate in cladire fara sa fie necesara utilizarea unor sisteme de ventilare speciale.baterie-phantom-pylon-tech-a4-01

Bateriile Phantom-s pentru stocare energie din sursa fotovoltaica, bazate pe tehnologia litiu-fier-fosfat (LiFePO4), fac parte din a doua generatie de baterii produse de Pylon Technology care inglobeaza intr-un singur modul celule litiu si sistemde managment al bateriei (Battery Management System – BMS). 
Bateriile sunt modulare si permit montarea in paralel a mai multor unitati, avand incluse toate accesoriile de conectare si montaj. De asemenea, dimensiunea standand permite montarea in unitati rack 19”. 
Tehnologia LiFePO4 sau LFP este considerata cea mai stabila si sigura tehnologie disponibila in acest moment in special pentru zonele climatice unde temperaturile depasesc  40°C, reprezentand alternativa ideala pentru inlocuirea acumulatorilor traditionali.  
Bateriile solare Phantom-S se diferentiaza de alte produse prin densitatea mare de putere, lipsa efectului de memorie si pierderi reduse de curent in perioada in care bateriile nu sunt in uz. Aceste caracteristici sunt ideale pentru limitarea pierderile de energie.

Avantaje:
-Peste 6000 de cicluri incarcare/descarcare la DoD 80%;
-Design modular – stocare 2,4kWh pe modul; 
-Sistem de fixare simplu care permite instalare usoara si rapida;
-Greutate scazuta; -Incarcare rapida;
-Dimensiuni reduse;
-Tehnologie sigura si stabila;
-BMS inclus(Battery Management System) : 
BMS – Functii de protectie: Supratensiune, Supracurent, Scurtcircuit, Temperatura, Polaritate, Incarcare/Descarcare; 
BMS – Functii de monitorizare: Stare celule litiu, Incarcare, Curentul deincarcare/descarcare;

Bateria solara reincarcabila LITHIUM 2.4 kWh 48V 50A LiFePO este compatibila numai cu seria de invertoare SOLAX Power (coduriRomstal : 35FV1156 si 35FV1157).


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

romeo

In echipa Romstal din 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *