Vrei sa montezi corect caloriferele de otel Kermi? Iata cum!
Standardul ridicat de calitate al produselor de la firma Kermi este certificat de standardele europene si germane care nu verifica numai asigurarea calitatii cuprinzatoare, dar de asemenea un management responsabil de mediu.
•Caloriferele de otel au ca destinatie montarea in instalatii de incalzire.
•Agentul termic folosit in instalatii de incalzire poate fi: apa, amestec apa si antigel sau abur de joasa presiune cu temperatura maxima de functionare 110 ºC si la o presiune maxima de lucru admisa de 10 bar.
•Instalatiile de incalzire in care se folosesc pot fi bitubulare sau monotubulare cu circulatie gravitationala sau fortata
Conditii de montaj generale pentru calorifere de otel cu patru racorduri
1. Caloriferele se monteaza cu racordurile de alimentare pe aceeasi parte, in diagonala si cu racordurile de alimentare din pardoseala sau perete, prin imbinari demontabile.
2. Corpurile de incalzire se monteaza in paralel cu peretii finisati, la distante stabilite prin standardele, instructiunile tehnice sau normele de produs.
3. Distantele minime intre corpul incalzitor si elementele de constructie ale peretilor se stabilesc in functie de temperatura agentului termic, astfel: • 5 cm, pentru temperaturi pana la maximum 95°C; • 10 cm, pentru temperaturi intre 96 si 120 °C.
4. Distanta intre corpurile de incalzire si pardoseala este, intre 10- 12 cm.
5. In cazul montarii corpurilor de incalzire in nise sau in cazul acoperirii lor cu masti, distantele laterale pana la peretii nisei sau ai mastii se stabilesc astfel incat sa permita montarea si manevrarea normala a armaturilor.
6. Fiecare calorifer trebuie sa fie dotat cu robinet de aerisire.
7. Apa in instalatie trebuie sa aiba PH-ul intre 6,5 si 8 la temperatura de 25°C si sa fie tratata cu produse specifice instalatiei conform normelor in vigoare, (Normativul I 13), duritatea apei trebuie sa fie aprox. 10°Fr (grade franceze). Valoarea pH-ului reprezinta activitatea ionilor de hidrogen din apa. O valoare scazuta a pH-ului si o duritate sub limitele impuse de normative, fac ca apa din instalatiile de incalzire sa devina agresiva chimic, ducind la accentuarea fenomenului de coroziune.
Utilizarea unui agent termic cu actiune coroziva fata de metalele componente ale instalatiei este interzisa, nementinandu-se garantia produsului Recomandarea generala: apa din instalatiile de incalzire nu se schimba niciodata, ci doar se completeaza
Pingback: Informatii utile | instalații sanitare și termice