Monitorizează-ți și controlează-ți proprietățile cu ajutorul sistemelor moderne BMS de la Romstal

Actualizat la 20 November, 2018 at 10:05 am

Vino la Romstal si afla mai multe despre implementarea sistemelor electronice BMS proiectate pentru a îmbunătăți eficiența energetică a locuinței și pentru a ajuta la gestionarea proprietăților și a utilităților. BMS sau Building Management Sistem (sistemul de management al cladirilor) este un sistem de control bazat pe calculator instalat în clădiri care controlează și monitorizează echipamentele mecanice și electrice ale clădirii, precum ventilația, iluminatul, sistemele electrice, de incendiu și sistemele de securitate. Sistemul pune în aplicare un sistem informatic centralizat, care oferă utilizatorului o interfață simplă prin care toate informațiile importante referitoare la clădire pot fi monitorizate.

Principalul avantaj al utilizării acestui sistem îl reprezintă economisirea energiei ceea ce s-ar traduce prin costuri mult reduse la facturile de utilități. Odată implementat, sistemul BMS are abilitatea de a monitoriza în timp real și cu precizie consumul de energie. El identifică și remediază problemele apărute în rețea pentru a reduce cantitatea de energie irosită. Prin integrarea acestui tip de sistem de management proprietății dumneavoastră se obține un plus de siguranță prin monitorizarea sistemelor de securitate precum alarmele de incendiu sau detectoarele de fum. De asemenea se obține creşterea duratei de viaţă a instalaţiilor şi echipamentelor.

Un sistem BMS este format din software și hardware. Asta înseamnă că echipamentele pot fi controlate direct prin intermediul unui server care gestionează întreg sistemul BMS. El poate comunica cu componentele sistemului BMS prin wireless. Numarul componentelor sistemului ce pot fi controlate este de ordinul sutelor. Server-ul permite utilizatorului sa controleze sistemul cu ajutorul oricarui dispozitiv mobil (telefon, tableta, laptop) sau stationar (PC), cu conexiune la internet, de oriunde din lume.


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

romeo

Romeo colaboreaza la blogul Romstal inca din 2016. A scris articole care v-au adus informatii despre cele mai noi aparitii din portofoliul companiei - centrale termice, calorifere, boilere, sisteme de incalzire in pardoseala, aparate de aer conditionat, pompe, gresie si faianta, panouri solare, s.a.m.d. Inainte a lucrat ca director de vanzari in cadrul unei firme de constructii. Experienta in acest domeniu s-a impletit cu pasiunea pentru scris fapt ce l-a determinat sa inceapa un blog personal. A scris o serie de articole despre avantajele pe care le obtin consumatoriii prin alegerea unor produse de calitate pentru constructiile lor in detrimentul unora mai ieftine dar cu o calitate mai indoielnica. Romstal l-a urmarit si i-a propus o colaborare. Asa a ajuns sa scrie pe blogul nostru. “Aici, la Romstal, una dintre cele mai importante companii din domeniu, am expunerea necesara pentru a transmite ideile mele consumatorului final. Este foarte important sa transmitem clientilor cat de vital este sa aleaga produse moderne pentru casele lor. Acestea ii vor ajuta sa plateasca mai putin pentru resursele consumate si le vor mari garantat confortul. Intotdeauna sunt nerabdator sa aflu mai multe despre noile aparitii de pe piata si sa transmit informatiile mai departe celor care ne urmaresc.”

romeo has 771 posts and counting. See all posts by romeo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *