Monitorizează-ți și controlează-ți proprietățile cu ajutorul sistemelor moderne BMS de la Romstal

Actualizat la 20 November, 2018 at 10:05 am

Vino la Romstal si afla mai multe despre implementarea sistemelor electronice BMS proiectate pentru a îmbunătăți eficiența energetică a locuinței și pentru a ajuta la gestionarea proprietăților și a utilităților. BMS sau Building Management Sistem (sistemul de management al cladirilor) este un sistem de control bazat pe calculator instalat în clădiri care controlează și monitorizează echipamentele mecanice și electrice ale clădirii, precum ventilația, iluminatul, sistemele electrice, de incendiu și sistemele de securitate. Sistemul pune în aplicare un sistem informatic centralizat, care oferă utilizatorului o interfață simplă prin care toate informațiile importante referitoare la clădire pot fi monitorizate.

Principalul avantaj al utilizării acestui sistem îl reprezintă economisirea energiei ceea ce s-ar traduce prin costuri mult reduse la facturile de utilități. Odată implementat, sistemul BMS are abilitatea de a monitoriza în timp real și cu precizie consumul de energie. El identifică și remediază problemele apărute în rețea pentru a reduce cantitatea de energie irosită. Prin integrarea acestui tip de sistem de management proprietății dumneavoastră se obține un plus de siguranță prin monitorizarea sistemelor de securitate precum alarmele de incendiu sau detectoarele de fum. De asemenea se obține creşterea duratei de viaţă a instalaţiilor şi echipamentelor.

Un sistem BMS este format din software și hardware. Asta înseamnă că echipamentele pot fi controlate direct prin intermediul unui server care gestionează întreg sistemul BMS. El poate comunica cu componentele sistemului BMS prin wireless. Numarul componentelor sistemului ce pot fi controlate este de ordinul sutelor. Server-ul permite utilizatorului sa controleze sistemul cu ajutorul oricarui dispozitiv mobil (telefon, tableta, laptop) sau stationar (PC), cu conexiune la internet, de oriunde din lume.


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

romeo

In echipa Romstal din 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *