Mobilierul de baie intre util si estetic.

Alegerea mobilei din baie nu trebuie sa ne dea cosmaruri, chiar daca se dovedeste a fi un lucru dificil.

Avem nevoie in baie de anumite obiecte care nu isi au locul decat acolo, si trebuie depozitate ca atare. Dulapurile din baie sunt, poate, cele mai importante obiecte din baie sau macar unele dintre cele mai importante, pentru ca in afara roului functional pe care il au trebuie sa indeplineasca si un rol estetic. In spatiul stramt din baie e nevoie de cea mai buna solutie in materie de mobilier. Va propunem mobilierul de baie Beluno, de la Romstal. Comercializat cu diverse nuante, acesta indeplineste toate functiile despre care vorbeam mai sus.

belunoInainte de a cumpara mobilierul din baie trebuie sa masuram cu atentie spatiul in care ne gandim sa amplasam aceste obiecte. Intrucat baia este cea mai mica incapere din casa, orice centimetru trebuie folosit la maximum. De regula, intr-o baie mica, sunt potrivite dulapurile pe verticala, amplasata la o inaltime rezonabila astfel inact accesul la ele sa fie usor. Ele pot fi puse in spatele usii de la intrarea in incapere, spre exemplu, ori pe peretele de langa cada, dar nu atat de aproape incat sa fie expuse jetului de apa.

In locurile in care nu pot fi puse dulapurile pot fi amplasate rafturi, cu aceeasi conditie, sa nu fie expuse jetului de apa care poate sa degradeze cele depozitate acolo. Nu uitati, orice spatiu din baie poate fi folosit, dar trebuie sa avem grija sa nu creem senzatia de inghesuiala tocmai in camera in care trebuie sa nu se intample asta. Mobilierul de baie Beluno are multe variante de laterale dar la fronturi predomina modelul nuc.

Dulapurile de baie care se gasesc pe piata au diverse culori, si putem sa inveselim baia daca alegem un dulap care are o culoare vie care contrasteaza cu albult lavoarului, al vasului de toalea si al cazii. O optiune la fel de valabila este si cea a alegerii unei culori calde, complementare albului sau griului ori chiar negrului din obiectele sanitare. O baie eleganta este accea in care obiectele sunt de calitate, au culori care se potrivesc, se completeaza ori sunt contrastante. Trebuie insa sa nu depasim limita dintre contrastul de bun gust si kitschul creat prin combinatia mai multor culori care nu au nicio legatura unele cu altele. Daca baie este mica, dar si daca are dimensiuni generoase, dar obiectele din ea nu se armonizeaza, riscam sa creem in casa noastra un loc in care nu vom intra niciodata cu placere, un loc a carui vedere ne poate da dureri de cap sau ne poate irita. Intrucat petrecem mult timp in baie e nevoie ca aceasta sa ne reprezinte, sa fie pe gustul nostru, sa fie, in ultima instanta, o oaza de liniste si curatenie in propria casa. Se poate ajunge usor la asta, cu conditia respectarii unor reguli simple, dar importante pentru rezultatele pe care ni le dorim.

La moda sunt acum, in domeniul mobilierului de baie, culorile de pamant, culorile lemnului de cea mai buna calitate, de la nuc la abanos. Acestea dau foarte bine in baie, langa obiectele sanitare care pot fi nu doar albe, ci si alte culori, cu conditia sa nu fie stridente.


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *