Mergi pe verde! Profita acum de reducerile de la Romstal la sistemele inverter + controler off-grid

Actualizat la 20 November, 2018 at 03:27 pm

Romstal continua sa promoveze produse prietenoase cu mediul aducandu-va in atentie avantajele pe care le obtineti in plan personal (reduceri semnificative, facturi la utilitati aproape de 0) dar si avantajele celor din jurul dumneavoastra (o viata sanatoasa, fara poluare). Alegerea unor panouri fotovoltaice, turbine eoliene sau pompe de caldura va aduce energie electrica si caldura doar din sursele naturale fara niciun cost suplimentar.

Astazi va aducem in atentie reducerile de 20% pe care magazinul nostru le ofera la diverse modele de sisteme inverter+ controler off-grid. Aceste produse fac parte din alcătuirea sistemului de energie bazat pe radiație solară. Acesta este responsabil de transformarea energiei solară în energie utilizabilă, de la care se poate alimenta orice aparatură casnică. Inverterul are un rol foarte important în protejarea aparaturii de fluctuații mari de energie. Energia în exces este stocată prin intermediul regulatoarelor de încărcare și a bateriilor speciale pentru uzul ulterior.

Inverterul multifuncțional îndeplinește mai multe roluri simultan. Acesta are în primul rând funcția de a capta energia generată și de a o transforma în curent alternativ. Principalul beneficiu al invertorului este protejarea reţelei electrice şi bunurile conectate la aceasta, precum şi sistemul de panouri solare în sine. Acesta oferă protecţie împotriva supra-alimentării reţelei de tensiune și a blocajelor în cazul unor defecţiuni la panourile solare. Un astfel de inverter are un randament foarte ridicat, ce poate ajunge până la 95%, adică poate transforma 95% din energia captată în curent alternativ.

Sistemul electric off-grid se referă la sistemele electrice care nu sunt conectate la rețeaua electrică. Acest lucru înseamnă independență energetică și costuri zero pentru energia generată. Panourile fotovoltaice reprezintă o alternativă mult mai convenabilă pentru producerea electricității, utilizând energia solară care provine dintr-o sursă regenerabilă, inepuizabilă și nepoluantă.

Panourile fotovoltaice sunt foarte utile pentru a reduce substanțial costurile pentru procurarea energiei. Cu ajutorul sistemului alcătuit din inverter, controller și celelalte componente putem regla aportul de energie pentru a dispune de cantitate necesară. Pentru acoperirea unor nevoi mai mari de energie sunt necesar mai multe panouri solare, care pot funcționa cuplate la același inverter.

Independența energetică conferită de sistemele energetice off-grid este cu atât mai importantă în condițiile în care sursele fosile utilizate în mod obișnuit pentru generarea energiei sunt limitate, restricționate și au costuri din ce în ce mai ridicate. De asemenea, aceste surse produc cea mai mare cantitate de poluare, spre deosebire de sursele regenerabile care nu au nici un fel de emisii poluante.

Afisajul LCD al inverterelor garanteaza o utilizare cu ajutorul butoanelor, usor de configurat de catre utilizator, cum ar fi curentul de incarcare a bateriei, prioritatea incarcatorului solar/AC si tensiunea de intrare admisibila bazata pe diferite aplicatii.

O parte din invertere funcționează simultan și ca încărcătoare solare de tip MPPT și încărcătoare de baterie, iar astfel nu este nevoie de alte dispozitive separate pentru a converti și stoca energia produsă. Inverterul are rolul de a converti energia solară brută în curent electric alternativ necesar alimentării consumatorilor obișnuiți.

Controller-ul sau regulatorul de încărcare cu MPPT(Maximum Power Point Tracking) are rolul de a optimiza perfect transferul de energie între panourile fotovoltaice și bateria de acumulatori. Regulatorul de tip MPPT oferă performanțe foarte ridicate, având un randament de 98% în privința transformării energiei solare în energie electrică utilizabilă. Acesta oferă cu până la 30% mai multă putere bateriilor și folosește potențialul maxim al resurselor disponibile. Astfel, cu un numărm mai redus de panouri putem obține mai multă energie, ceea ce înseamnă economii substanțiale.

Radiația solară reprezintă o sursă inepuizabilă de energie, care poate fi simplu de convertit în energie electrică neîntreruptă cu ajutorul inverter-ului solar. Un sistem off-grid poate asigura înlocuirea totală a energiei, fiind o investiție foarte rentabilă. Avantajele unui astfel de sistem sunt faptul că nu presupune costuri de întreținere sau de exploatare, iar costurile inițiale de achiziție se amortizează într-un timp relativ scurt, în funcție de amploarea sistemului.


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

romeo

In echipa Romstal din 2007

romeo has 757 posts and counting. See all posts by romeo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *