Trucuri de amenajare

Lucrări de întreținere pentru exteriorul casei: sfaturi practice

curatarea caseiSosirea primăverii este cel mai bun moment din an pentru a reîmprospăta nu doar atmosfera din casă, ci întregul aspect al proprietății. Curtea este cu atât mai importantă într-o perioadă în care ieșirile se fac după un regulament strict, iar nevoia de a ne bucura de razele soarelui se face tot mai simțită. De modul în care arată exteriorul și interiorul casei noastre și împrejurimile ei depinde starea noastră permanentă de bine, iar o bună întreținere a clădirilor și instalațiilor garantează o rezistență mai mare a acestora în fața intemperiilor. Nu în ultimul rând, lucrările de întreținere a casei și grădinii pot fi văzute, mai ales în aceste săptămâni dificile, ca o veritabilă terapie ocupațională.

Cum speli geamurile și ușile

Geamurile și ușile sunt elementele care îți arată cel mai bine câtă nevoie este de o curățenie la exteriorul casei. După o iarnă în care s-au aflat în calea fulgilor de zăpadă și a chiciurei, geamurile nu mai strălucesc așa cum le-ai lăsat la ultima curățenie. Stropii de ploaie și-au făcut și ei simțit efectul, ridicând praful de la sol și de pe pervaze, mai ales dacă locuiești într-o zonă intens circulată sau în vecinătatea căreia se construiesc noi clădiri. Fără geamuri curate, nu te vei putea bucura pe deplin de beneficiile luminii naturale.

Dacă nu vei face în mod corect curățarea lor, te vei trezi cu o suprafață pe care persistă resturile de spumă și care păstrează o peliculă grasă. Ușa exterioară suferă din aceleași cauze, dar este supusă unei acțiuni și mai agresive a prafului, la care se poate adăuga și efectul sării ce a fost împrăștiată pe terasă, în zilele cu ninsori. Pentru o spălare eficientă a geamurilor sau a ușii, dar și pentru o dezinfectare temeinică, vei avea nevoie de următoarele ustensile și materiale:

  • o racletă cu burete și lamelă de cauciuc;
  • apă caldă;
  • detergent pentru curățarea geamurilor;
  • spray pentru dezinfectarea suprafețelor;
  • șervețele de hârtie.

Vezi 👉 AICI oferta noastră de DEZINFECTANTI SI PRODUSE DE CURATENIE

Rezultatul final depinde de pregătirile pe care le vei face, precum și de atenția pe care o vei acorda întregului proces. Astfel, mai întâi vei curăța fiecare pervaz, pentru ca apa ce se va scurge de pe geamuri să nu angreneze inutil praful și să murdărească pereții casei. După ce vei stropi geamurile și le vei acoperi cu soluții de curățare, îndepărtarea spumei o vei face cu ajutorul racletei.

O mișcare în forma literei S te va ajuta să captezi o parte mai mare a apei cu detergent. Pentru a te asigura că elimini chiar și praful care a fost îmbibat cu apă și nu mai poate fi văzut, șterge regulat lamela racletei cu o lavetă. La final, șterge geamurile insistent, cu ajutorul șervețelelor de hârtie, prin mișcări circulare. În cazul ușilor, vei înlocui racleta cu un burete gros, prevăzut cu o parte ușor abrazivă.

Curatarea exteriorului casei

Cum se curăță exteriorul locuinței

Dacă interiorul casei este supus unor factori de risc precum apariția igrasiei și formarea mucegaiului, nici exteriorul nu este ferit de pericolul deteriorării. Din contră, pereții nu trebuie să reziste doar în fața umezelii, ci sunt supuși unor variații mari de temperatură, intemperiilor și unei circulații a prafului ce nu poate fi limitată în niciun fel. Cei din cărămidă pot fi spălați cu ajutorul unui furtun de grădină, la care poți atașa ca accesoriu o perie, sau cu un pulverizator în care ai diluat o cantitate generoasă de detergent pentru suprafețe dure.

Tot pe pereții din exteriorul casei regăsim și carcasa exterioară a instalației de aer condiționat. Aceasta are nevoie de o curățare periodică, pentru care vei folosi un agent specific sau o soluție din apă, oțet și bicarbonat de sodiu. Astfel, vei ține la distanță bacteriile și particulele ce pot trece chiar și de filtrele instalației de climatizare și astfel pot ajunge în casă. Mai întâi, te vei asigura că aparatul nu mai este conectat la rețeaua electrică, după care vei curăța carcasa metalică a dispozitivului, folosind produse de curățenie cu pulverizator. Vei continua cu palele ventilatorului și cu condensatorul.

Vezi categoria noastră de  ▶️  AER CONDITIONAT SI CLIMATIZARE

lucrari de gradina

Care sunt lucrările de grădină necesare în această perioadă

Ce ar fi o casă confortabilă fără o grădină frumoasă și primitoare? În primul rând, vei curăța pământul de frunzele moarte și de crengile căzute peste iarnă. Refacerea și vospirea gărdulețelor de lemn și a pergolelor este obligatorie, dacă vrei să creezi un ambient cu adevărat plăcut. Acesta este momentul oportun pentru a monta un kit de irigație, care îți va ușura din plin sarcina de a menține un nivel de hidratare optim pentru plantele decorative, pomii și florile de lângă casa ta.

Vezi categoria noastră de 👉 SISTEME DE IRIGATII

Vegetația sănătoasă are nevoie de un sol bun, așa că vei afâna pământul și îl vei fertiliza, pentru a pregăti terenul în mod corespunzător. Poți folosi clasicul gunoi de grajd, dar și mușchiul de turbă sau compostul. Crengile bolnave ale pomilor fructiferi trebuie îndepărtate, iar trunchiurile și coroana acestora vor fi stropite cu soluții care combat bolile și dăunătorii. La final, după ce vei parcurge cele mai dificile dintre sarcinile de amenajare a grădinii, poți planta bulbii și răsadurile care să-i dea farmec.

La toate sfaturile de mai sus, merită adăugată și o trecere în revistă a ustensilelor de grădină, care îți vor ușura treaba pe tot parcursul anului. Activitate deopotrivă relaxantă și cu efect energizant, curățenia de primăvară îți poate aduce o infuzie mare de optimism.

Credit foto: Shutterstock

One thought on “Lucrări de întreținere pentru exteriorul casei: sfaturi practice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *