Klett Kermi – Sistemul eficient pentru încălzirea prin pardoseală

Sistemele de încălzire prin pardoseală oferă un confort termic deosebit, sunt foarte eficiente și au avantajul de a fi practic invizibile. Astfel de sisteme necesită tehnici și tehnologii speciale și diferite de clasicele instalații vizibile ce utilizează radiatoarele ca puncte terminus de distribuție a căldurii în interior. Uponor a conceput sistemul Klett Kermi de încălzire prin pardoseală care oferă o mai mare ușurință în montare și asamblare, precizie maximă, calitate excepțională a materialelor utilizate, eficiență ridicată și fiabilitate.

Pentru ca încălzirea prin pardoseală să fie un sistem sigur, economic și eficient pentru distribuirea căldurii în locuință recomandăm țeava PEXc în cinci straturi, cu barieră de oxigen. Țeava este flexibilă și permite curbarea cu ușurință. Țeava tip PEXc este prevăzută cu arici pentru aderența cu ușurință la suprafața vizată, reducându-se cu 50% timpul pentru montaj. Datorită flexibilității extreme se fixează perfect peste plăcile speciale cu ajutorul ariciului special, fără să mai fie nevoie de ustensile suplimentare pentru fixare. Plăcile sunt prevăzute cu marcaje speciale pentru a urmări foarte ușor liniile pe care trebuie fixată țeava.

Avantajele țevii PEXc autoadezive sunt:

  • rezitență deosebită la abraziune, factori corozivi sau chimici
  • rezistență la presiuni și temperaturi înalte
  • greutate redusă și manevrabilitate ușoară
  • flexibilitate foarte bună
  • durabilitate mare
  • montaj facil realizat de o singură persoană, fără scule speciale
  • țevile pot fi repoziționate ulterior

Deoarece acesta presupune instalarea sub pardoseală, aveți nevoie de un strat protector între țevile speciale și stratul superior. Rola din polistiren KERMI KLETT este concepută pentru a oferi protecția necesară și fiabilitate crescută atunci când utilizați sistemul omonim pentru încălzire. Polistirenul asigură o susținere excelentă, fiind foarte rezistent. Poate suporta sarcini de până la 5 kg/mp. Nu va ceda și va oferi protecția necesară pentru buna funcționare a întregii instalații.

Alegând sistemul de încălzire prin pardoseală aferent, veți beneficia de multiple avantaje. Ceea ce caracterizează și diferențiază acest sistem de unul obișnuit, care utilizeză radiatoarele ca puncte ultime de distribuire a căldurii, este faptul că răspândirea căldurii se face de jos în sus, pe toată suprafața încăperii. Astfel, temperatura din cameră este mult mai uniform diseminată, iar climatul ambiental este mai confortabil și mai plăcut.

Utilizând încălzirea prin pardoseală veți reuși să faceți economii consistente la costurile aferente consumului de energie, fără a face rabat la calitate și confort. Veți scăpa și de disconfortul picioarelor reci, care crează o mulțime de probleme multora dintre noi. Pe lângă aceste avantaje și beneficii, veți câștiga și la capitolul estetică dacă alegeți acest tip de încălzire. Deoarece întreaga instalație nu este vizibilă, fiind ascunsă sub pardoseală, veți scăpa în totalitate de calorifere. Decorarea și amenajarea camerelor se va realiza cu o mai mare lejeritate și libertate fără acestea.

Aspectul încăperilor va fi mult mai plăcut fără inesteticele calorifere, care ocupă spațiu util, atrage praf și vă împiedică de multe ori să amenajați camera așa cum doriți. Veți scăpa de aceste neajunsuri dacă alegeți un sistem de încălzire prin pardoseală, și vă veți bucura de o cameră mai spațioasă, mai simplu de decorat și mai funcțională.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *