Ionuț Radu, portarul României, a devenit selecționer pentru Romstal

Actualizat la 10 September, 2019 at 02:17 pm

Romania a castigat meciul cu Malta, scor 1-0, și ramane în calculele pentru calificarea la EURO 2020, turneu care va avea meciuri gazduite si de de Arena Nationala.

Portarul echipei nationale U 21, proaspat convocat la prima reprezentativa a fost provocat de Romstal, inaintea meciului cu Malta, sa se puna in locul selectionerului si sa aleaga formula sa preferata de joc. Portarul titular in serie A, la Genoa, a ales sistemul 3-5-2, nominalizandu-se pe sine drept titular in poarta si continuand cu fundasii Nedelcearu, Rus, Chiriches, un mijloc destul de defensiv cu Tosca, Benzar, Cicaldau, Hagi, Marin si atacantii Puscas si Florin Andone. De asemenea, a fost provocat sa construiasca un traseu al unui posibil gol cu Malta. Se pare ca portarul nostru a avut o excelenta intuitie intuind marcatorul golului, colegul sau de la generatia U21, George Puscas.

Cosmin Contra a avut o abordare asemanatoare cu cea a portarului Ionut Radu. Echipa noastra a inceput furibund partida si si-a creat foarte multe ocazii in prima repriza. Am si reusit sa transformam in gol una dintre aceste ocazii insa acesta a fost anulat pentru o pozitie de offside. Putin descumpaniti, jucatorii nostri, obositi dupa partida cu Spania de de 5 septembrie, nu au mai repetat jocul din prima repriza. Cu toate acestea ei au indeplinit principalul obiectiv, castigarea celor 3 puncte, datorita golului marcat de George Puscas printr-o lovitura de cap in startul celui de-al doilea mitan. De evidentiat ca selectionerul a decis sa se bazeze pe un numar mare de jucatori tineri, proaspat semifinalisti ai Campionatului European U 21.

fotbal Romstal RomaniaVictoria este una extrem de importanta, mai ales ca principalele contracanditate la calificare, echipele Suediei si Norvegiei, au remizat 1-1, fapt care ne pune intr-o pozitie excelenta pentru finalul calificarilor. Romania va intalni atat Suedia cat si Norvegia pe teren propriu, lucru care ne ajuta sa pornim cu prima sansa aceste meciuri cruciale. Hai Romania!


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

romeo

In echipa Romstal din 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *