Invertorul – Investitie in viitor

Cu totii ne dorim eficienta, dar si economie, cand vine vorba de instalatiile electrice din propria locuinta. Modernizarea spatiilor de locuit, trebuie sa recunoastem, a venit la pachet cu implemetarea celor cateva zeci de aparate care ne fac viata mai usoara – de la frigider si masina de spalat, pana la televizor, laptop sau telefon. Nu putem uita de aer conditionat, fier de calcat, cuptor cu microunde, uscator de par sau consola de joc a copilului. Toate aceste produse folosesc curent electric. De aceea revenim la ideea economiei. Pentru a avea o casa inteligenta trebuie sa stim cum sa eficientizam consumul. Si nu exista o solutie mai la indemana de a micsora costurile facturii de energie electrica decat achizitionarea unui sistem solar de producere a curentului alternativ de care avem nevoie.

Bun, insa sistemul solar nu ar fi complet fara invertor, acel dispozitiv care transforma curentul continuu in curent alternativ. Iar solutia pe care Romstal v-o ofera astazi sunt sistemele invertor + controler off-grid/on-grid SK-SU produse de Solax Power Europe.

Solax SK-SU  - banner_site

SolaxInvertoarele Solax SK-SU sunt proiectate, testate si fabricate la cele mai inalte standarde. Ele combina functiile unui incarcator solar, ale unui incarcator de baterii si ale unui inverter grid-tie. Afisajul LCD usor de configurat permite modificarea a diversi parametrii precum curentul de incarcare sau gradul de descarcare al bateriei, dar si prioritatea incarcatorului – sistemul fotovoltaic sau curentul extras de la retea. Regulatorul incorporat in invertoarele SK-SU sunt de tip Maximum Power Point Tracking, ceea ce ne asigura de faptul ca in orice moment vom obtine puterea maxima disponibila.

Invertoarele Solax All-In-One SK-SU gestioneaza energia electrica produsa de panourile fotovoltaice, astfel:

 

1. Prioritari in alimentarea cu energie electrica sunt consumatorii iar surplusul de energie produs se va stoca in baterii(AGM, GEL sau LiFePO4). 

2. Dupa ce bateriile sunt incarcate, surplusul de energie poate fi injectat in retea sau energia se poate redirija catre un consumator care sa preia diferenta de putere. 

3. In perioada de noapte consumatorii vor fi alimentati cu energia stocata in acumulatori.

solax-power

Avantaje invertoare SK-SU:

– pot functiona si fara acumulatori;

– includ functia ZERO INJECTIE in retea, sistemul fotovoltaic necesitand executia unui proiect, obtinerea de avize si aprobari de la furnizorul de electricitate numai daca utilizatorul doreste sa injecteze surplusul in retea. 

– Este asigurata alimentarea consumatorilor si in cazul penelor de curent.        

– Consumatorii nu sunt afectati de fluctuatiile de tensiune(supra sau subvoltaj din retea).

Rolul invertorului este esential, de aceea trebuie sa investiti intr-un dipozitiv care sa va garanteze o functionare normala pentru o perioada indelungata. In cazul sistemelor oferite de Solax Power Europe, nu numai ca veti fi siguri de calitatea si eficienta acestora, dar veti putea avea oricand acces la serviciul online asigurat de 16 birouri internationale.


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

romeo

In echipa Romstal din 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *