Instalează-ți ușor țevile pentru sistemul de încălzire în pardoseală cu plăcile cu nuturi de la Soprema

Actualizat la 20 November, 2018 at 10:46 am

Montarea țevilor pentru încălzirea prin pardoseală este de acum mai ușoară datorită plăcilor cu nuturi Soprema. Aceasta are aceasta are incorporata un strat de izolatie termica din polistiren expandat ce este acoperita cu folie HIPS cu prinderi pentru tuburile din PEX/PE-RT cu diametru de 16 si 18 mm. datoită acestor nuturi veți stabili mai ușor traseul țevilor pe care le veți introduce fără efort în locașurile speciale. Placile cu nuturi Soprema reduc timpul de instalare, reduc pierderile de caldura si ofera o baza excelentă în care se fixeaza țevile de incalzire prin pardoseala.

placa cu nuturiÎncălziea prin pardoseală este o modalitate extrem de avantajoasă pentru climatizarea modernă a încăperilor. Prin intermediul țevilor speciale cu agent termic se poate realiza încălzirea interioarelor fără elemente vizibile. Nu mai este nevoie de radiatoare sau instalații care ocupă spațiu și încarcă inutil încăperile. Mulți optează pentru acest sistem tocmai datorită faptului că aduce confort fără a fi vizibil.

Placa cu nuturi prelungește durata de viață a instalației și o protejează de eventuale deteriorări ce pot surveni pe parcurs. De asemenea placa este vitală pentru a asigura buna funcționare a întregului sistem. Cu ajutorul acesteia căldura va fi mai bine distribuită în încăpere, prevenind pierderile de căldură ce apar în cazul în care nu utilizați acest suport. De acum va și mai facil să montați țevile ascunse cu ajutorul acestor plăci cu nuturi Soprema cu dimensiuni de1200 x700mm. Nuturile pot suporta fara efort schimbarile de temperatura sau modificările datorate fenomenului de dilatare/contractare. Astfel nu există pericolul rupturilor sau circulației deficitare în cadrul instalației termice.

Instalația termică prin pardoseală este mai eficientă decât încălzirea prin intermediul caloriferelor. Încălzirea prin pardoseală funcționează pe principiul căldurii radiante, care presupune pierderi termice mult mai mici și necesită o putere calorică mai redusă pentru a oferi un confort termic mult mai bun. Căldura este emisă de jos în sus, astfel temperatura ambientală este omogenă și nu rezultă zone diferențiate termic, care scad din randamentul încălzirii.

Eficiența ridicată a sistemului termic prin pardoseală se datorează răspândirii uniforme a căldurii și pierderilor de căldură nesemnificative. În acest fel se reduce consumul energetic și costurile pentru factura la energie. Prin intermediul plăcilor cu nuturi Soprema instalația de încălzire prin pardoseală este simplu de montat și ușor de controlat. Placa cu nuturi asigură o distribuție perfectă a căldurii pe întreaga pardoseală, pentru un confort termic foarte bun.

 

 


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

romeo

In echipa Romstal din 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *