Independenta energetica cu panouri fotovoltaice!

Actualizat la 25 March, 2021 at 01:45 pm

Este cunoscut faptul ca intr-un an, soarele trimite catre pamant, de 5 000 de ori mai multa energie decat energia totala consumata de noi. Panourile fotovoltaice folosesc aceasta sursa nelimitata, curata si sigură si o transformă in energie electrica. Folosirea unui panou solar ne asigura independenta energetica prin reducerea nevoii de combustibili fosili ale caror costuri sunt in continua crestere.

Panouri solare, panouri fotovoltaice …toate folosesc energia solara, pe întreg domeniul radiatiei sale electromagnetice, pentru a ne asigura confortul la cel mai mic pret posibil: GRATIS !!!. Avantajul principal al folosirii panourilor fotovoltaice este sintetizat in doua cuvinte: ENERGIE GRATUITA !!!

panouri fotovoltaicePanourile fotovoltaice pot fi instalate oriunde, de la acoperisul casei si pana la parcurile de dimensiuni industriale si asigura electricitate chiar si in cele mai izolate locuri de pe glob, indiferent daca acestea sunt sau nu conectate la reteaua de electricitate.

Exista 2 tipuri de sisteme :
• On-grid – sistem care debiteaza energia în sistemul energetic naional.
• Off-grid – sistem care acumuleaza energia si o foloseste local.

Un panou solar fotovoltaic spre deosebire de un panou solar termic transforma energia luminoasa din razele solare direct în energie electrica. Componentele principale ale panoului solar reprezinta celulele solare.
Panourile solare se utilizeaza separat sau legate în baterii pentru alimentarea consumatorilor independenti sau pentru generarea de curent electric ce se livreaza în reteaua publica.

panouri fotovoltaiceIncepand cu luna aprilie 2015 se vor comercializa sisteme complete de panouri fotovoltaice de la furnizorul Switchsolar, o companie romaneasca specializata in solutii de energie solara . Compania Switchsolar poate livra soluii atât pentru proiecte mici cât si pentru proiecte la scara mare.

 • PANOU FOTOVOLTAIC, PUTERE/PANOU=250 W 90
 • INVERTER SOLAR VICTRON 1.6 KVA – 3.0 KVA sau 5.0 KVA
 • BATERIE GEL 12V/220AH MEGALIGHT AGM 10
 • REGULATOR INCARCARE OFF-GRID 1.5 KW 3 – 3.0 KW 2 sau 5.0 KW

panouri solare fotovoltaicepanou solarCaracteristicile unui panou solar sunt:

 • Tensiunea de mers în gol
 • Curent de scurtcircuit
 • Tensiunea în punctul optim de funcionare
 • Curentul în punctual de putere maxima
 • Putere maxima
 • Factor de umplere
 • Coeficient de modificare a puterii cu temperatura celulei
 • Randamentul celulei solare

Oferta completa de panouri solare fotovoltaice

 

 


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

One thought on “Independenta energetica cu panouri fotovoltaice!

 • 12 May, 2015 at 16:40
  Permalink

  buna ziua,exista si alte tipuri de sisteme mult mai ieftine care pe linga energia electrica ofera si apa calda cat si lucru mecanic utilizand  energia solara si nu numai, as dori sa iau legatura cu cineva de la dvs pentru o eventuala colaborare sau chiar angajare strict pentru domeniul de energie alternativa,sunt constructor de dispozitive solare si pot spune ca tehnologiile  actuale sunt bune dar nu toti au spatiu pentru panouri si nu toti pot lua panourile cu ei in vacante daca au o cabana la munte fara energie electrica plus ca noaptea panourile nu furnizeaza energie electrica,Mai pe scurt doresc sa arat cuiva de la dvs din companie, ideea mea de business, experimentele mele si avantajele enorme pe care le poate oferi cu o investitie mult mai mica decat in cazul folosirii oricarei tehnologii de pe piata la momentul de fata,atat pentru apa calda si caldura cat si pentru energia electrica,daca va intereseaza cele mentionate si doriti mai multe informatii sau eventual un interviu in cadrul firmei dvs va rog sa ma contactati.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *