Iarna asta folosim sobe si cazane pe peleti Alfa Plam

1920z480_Commo_15_novo

Ce sunt peletii stim sau oricum am mai vorbit despre asta dar cine este Alfa Plam si ce fel de produse dezvolta acest furnizor aparent necunoscut? Ei bine, in funcție de cantitatea de producție si de calitate, Alfa Plam este unul din principalii producatori de dispozitive pentru încălzire din Serbia și sud-estul Europei, și printre primii 5 producători din Europa. Activitatea principala a acestei companii este  producerea de dispozitive pentru încălzire ce folosesc combustibili solizi, lichizi si gazosi, mașini de gătit electrice, sobe, cazane precum și combinații de solid-gaz si electricitate. Produsele "Alfa-Plam" sunt destinate în primul rând gospodăriilor. Astăzi, producția totala este realizată în 5 unități tehnice și tehnologice, în funcție de grupa de produse, cum ar fi: mașini de gătit, sobe și cazane pe peleti, cuptoare și sobe cu combustibil solid; seminee, sobe pe gaz; Sobe, seminee si vatre pentru încălzire prin pardoseală. Producția anuală totală este mai mare de afară 160.000 de unități. Sortimentul de producție se extinde permanent, în funcție de nevoile pieței, și cu scopul de a îmbunătăți calitatea si eficientizarea producției. Din noiembrie 2015 Romstal introduce in gama de produse doua noi modele fabricate de producatorul sarb, un cazan pe peleti si o soba tip semineu ce functioneaza tot cu peleti.

commo_crvena

Soba tip semineu este constrita din foi de oțel groase, cu uși de oțel cu o grosime de 2 mm. Aparatul inglobeaza foarte multe tehnologii eficiente precum pompa de circulatie, supapa de aer automata, vas de expansiune, etc si le combina cu un aspect deosebit pentru ca cine nu si doreste sa vada focul arzand in soba in serile lungi de iarna?Toate componentele built-in (motoare de dozare peletele, inserare de aer proaspăt pentru ardere, electronice cu afișaj, brichete, etc.) sunt fabricate de către producători europeni de renume iar capacitatea mare a rezervorului pentru pelete (45 kg) permite incarcari destul de rare.

Al doilea produs este un cazan compact ce functioneaza tot prin arderea peletilor dotat deasemenea cu o pompa electronica si cuu o capacitate de 22,57 kw. Partea din fata precum si suprafețele exterioare ale cazanului sunt prevazute cu o izolare termică mai bună ce ajuta la reducerea emisiilor de căldură în camera in care este amplasat. Pe langa posibilitate de monitorizare a focului în camera de ardere cazanul beneficiaza si el de foarte multa tehnologie: ventil de aerisire automat – vas de expansiune cu capacitatea de 10 litri, robinet pentru umplere si golire a instalatiei, aprinzator electric, ventilator pentru evacuarea fumului – alarma – intrerupator principal – panou de comanda si control si 2 termostate de siguranta.

Introducerea de noi tehnologii care să garanteze calitatea, este confirmată de standardul ISO si toate produsele au certificate internaționale specifice, care îndeplinesc în totalitate cerințele stricte pentru introducerea pe piața UE. Alfa-Plam isi comercializeaza produsele pe piața internă (35%) și pe piețele din Europa. Principalele piețe de export sunt republicile ex-Yu (Bosnia și Herțegovina, Macedonia, Muntenegru, Slovenia și Croația), urmate de Germania, Italia, Austria și Polonia.


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *