Gradina cu piscina – oaza de relaxare de acasa!

Actualizat la 20 August, 2019 at 09:14 am

Piscinele sunt un factor extrem de important in stabilirea valorii unei case, precum si in crearea unei mici (sau mari) oaze de relaxare acasa.

In general, cand vine vorba de piscina, lumea pleaca de la o premisa gresita: ca nu isi pot permite un astfel de “lux”, mergand pe ideea ca amenajarea unei piscine ar costa extrem de mult. Nimic mai fals!

De altfel, trebuie sa stiti un lucru: costurile mari nu sunt date de amenajarea piscinelor si a pavajelor de langa ele, ci de instalatiile de filtrare, incalzire si de pompare a apei. Cu alte cuvinte, cu cat mai multe sunt avantajele oferite si cu cat mai mare e complexitatea proiectului, cu atat mai mari sunt costurile. In conditiile in care spatiul disponibil e de obicei destul de mic, costurile scad proportional cu dimensiunea alocata.

piscina 1 piscina 4

Siguranta piscinei

Pentru protectia piscinei, este indicat sa instalezi un sistem de securitate sau un gard in jurul sau. In plus, o alarma care detecteaza miscarea in piscina este o alegere buna, intrucat iti permite sa fii tot timpul la curent cu activitatea din curtea casei tale. De asemenea, acest sistem este bun si pentru siguranta copiilor care, astfel, nu se vor putea apropia nepermis de mult de pisicina.

Placarea piscinei

De multe ori, culoarea apei este influentata de materialele utilizate la placarea piscinei. Cel mai des intalnite sunt sunt placile ceramice. Acestea sunt frecvent alese datorita caracteristicilor tehnice si gamei variate de culori.

piscina 3 vulcano


Placile ceramice sunt regasite intr-o gama variata de dimensiuni si grosimi. Ele pot fi combinate in diverse feluri pentru a fi obtinut designul dorit.

Mozaicul de sticla este un alt material utilizat la placarea piscinelor. Acesta este preferat deoarece se lucreaza foarte usor. Este de dimensiuni reduse fata de placile ceramice si designerii pot elabora diferite modele cu un grad mare de complexitate. Mozaicul de sticla are o rezistenta mecanica sporita, iar suprafata este hidrofuga.

Un alt material utilizat la placarea piscinelor este clincherul. Acesta poate fi folosit la placarea suprafetelor mari.

ROMSTAL RECOMANDA PENTRU AMENAJAREA PISCINEI TALE: placile ceramice de exterior de la furnizori de renume din Spania si Italia: Ibero, Aparici, Exagras si Rondinde. http://www.romstal.ro/exterior.

piscina 2

zp8497586rq

Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

One thought on “Gradina cu piscina – oaza de relaxare de acasa!

  • 22 July, 2013 at 14:36
    Permalink

    Visul oricarei persoane care sta la bloc

Comments are closed.