Filtrul AquaPur anticalcar cu polifosfați

Dacă ați observat că în locuință caloriferele nu se mai încălzesc corespunzător sau ați descoperit depuneri pe cana electrică, mașina de spălat rufe și mașina de spălat vase și reziduri albe și maro pe robinete, chiuvetă și cadă, motivul este că în țevi circulă apă dură. Aceasta conține săruri de calciu și magneziu. Trebuie să mai știți că este nevoie de tratare chiar dacă folosiți apa din propriul puț în loc de cea din rețeaua publică.

Filtrul AquaPur cu polifosfat poate rezolva aceste probleme. Acesta este format dintr–un filtru de 5, 7 sau 10″ productie Valrom, echipat cu un tub cu fante si piesa centrare si umplut cu polifosfat. El se utilizeaza In instalatiile de apa rece – casnice sau industriale, pentru a preveni depunerile de calcar datorate apei dure.

Dacă apa este dură acest lucru va duce la scurtarea duratei de viață a electrocasnicelor iar cele mai afectate sunt aparatele cu elemente de încălzire. Elemenții de încălzire se strică mai repede decât cei care se folosesc cu apă dedurizată. Calcarul se depune și pe interiorul țevilor. O crustă cu grosimea de 1 mm reduce transferul termic cu 20%. Totodată elementele de încălzire care prezintă depuneri de calcar consumă mai multă energie pentru a încălzi apa. În acest caz consumul de energie electrică crește de la 27% până la 57%.

Polifosfatul este disponibil si separat pentru completare/inlocuire cantitate consumata in utilizare sub forma de cristale. Inlocuirea sau completarea polifosfatului din filtru se face cand cantitatea acestuia a scazut la jumatate. Polifosfatul este o sare de sodiu a acidului polifosforic. Poate solubiliza carbonatii de Ca si Mg din apa printr-un mecanism de chelare/complexare. Acest lucru previne depunerea sarurilor pe peretii instalatiilor si reduce efectele nedorite. Mai mult, in timp (interval de citeva luni) poate solubiliza depunerile de pe peretii conductelor si curata instalatiile.


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

romeo

In echipa Romstal din 2007

romeo has 758 posts and counting. See all posts by romeo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *