Energia eoliană – Un gând pentru viitor

Energia eoliană este o sursă de energie regenerabilă generată de puterea vântului. Sistemele eoliene sau morile de vânt, cum sunt denumite popular, reprezintă o soluţie viabilă de producere a energiei electrice atât la nivel industrial cât si la cel rezidenţial. Romstal propune, în cadrul programului sau „Am trecut pe verde”, utilizarea energiei eoliene la o masă cât mai mare. Deşi încă o sursă relativ minoră de energie electrică pentru majoritatea ţărilor, producţia energiei eoliene a crescut practic de cinci ori între 1999 şi 2006, ajungându-se ca, în unele ţări, ponderea energiei eoliene în consumul total de energie să fie semnificativ: Danemarca (23%), Spania (8%), Germania (6%).

Energie eolianaDacă despre panourile solare s-a tot discutat ca fiind următorul furnizor important de căldura şi apă caldă, sistemele eoliene nu au primit încă în țara noastră atentia ce li se cuvine, asta deși în majoritatea ţărilor europene s-a optat deja pentru instalarea generatoarelor eoliene. Energie eoliana pentru planetaÎn România însă sistemele producătoare de energie eoliană de abia acum încep să îşi facă apariţia. Valorificarea acestei energii alternative a crescut în anii ’70, odată cu prima criză mondială a petrolului. Mai apoi, în anii ’90, din cauza îngrijorărilor generate de impactul asupra mediului și a poluării generate de combustibilii fosili.

 

Cum utilizarea tehnologiilor de energie alternativă sunt văzute drept cea mai indicată soluţie la epuizarea combustibililor naturali, e bine să cunoaștem avantajele pe care le aduce aceasta. Mai întâi vorbim despre principalul avantaj, emisia zero de substanțe poluante și gaze cu efect de seră, datorită faptului că nu se ard combustibili. Apoi putem aminti de faptul că utilizarea turbinelor eoliene nu implică producerea nici unui fel de deșeu. Un alt avantaj îl reprezintă și costurile tot mai mici pe unitate de energie produsă. Iată motivul pentru care vă invităm să aruncați o privire asupra câtorva produse care vă vor ajuta în a vă produce singuri energia electrică.


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *