Eliza Samara, campioana europeana la tenis de masa!

Actualizat la 7 September, 2020 at 10:04 am

Romstal sustine performanta in tenisul de masa!

Elizabeta Samara, in varsta de 26 de ani, a castigat in premiera medalia de aur in proba de simplu la Campionatele Europene de tenis de masa, de la Ekaterinburg, Rusia. Samara a invins-o, in finala, pe olandeza Li Jie. Romanca a mai luat la aceasta editie un argint la dublu si unul la proba pe echipe. Jie Li este tripla campioana europeana cu echipa Olandei, iar anul acesta a cucerit argintul la individual si pe echipe la Jocurile Europene de la Baku.

samara campioana europeanaSportiva pregătită de Viorel Filimon a întors soarta finalei de simplu, asigurându-şi aurul, după ce a întors-o pe olandeza cu origini asiatice, Li, de la 2-3 la seturi, pentru a se impune cu 4-3 (11-6, 9-11, 3-11, 11-7, 12-14, 11-4, 11-4).

Otilia Bădescu, în 2003, era ultima jucătoare din România care câștigase titlul continental.

Tot astăzi, Eliza a disputat și finala de dublu, alături de unguroaica Georgina Pota. Cele două au fost învinse de perechea Melek Hu / Yanfei Shen (Turcia / Spania). La probele pe echipe, în finala Campionatelor Europene fetele noastre au fost invinse de reprezentativa Germaniei cu scorul de 3:0. Germania are in componenta doua jucatoare  naturalizate din China.
Finala : Romania- Germania 0:3
Meci 1: Bernadette Szocs :Han Ying 0:3
Meci 2: Samara Elizabeta -Shan Xiaona 0:3
Meci 3: Monteiro Dodean Daniela- Solija Petrisa 2:3

samara tenis de masa

Finala campionatului european de tenis de masa poate fi vazuta integral online.


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *