Element calorifer din aluminiu Vision made in Romania

Caloriferele din aluminiu sunt printre cele mai populare surse de radiere a caldurii, folosite in sistemele de incalzire cu agent termic. Sunt cele mai usoare calorifere astfel ca montajul si interventiile ulterioare precum aerisirea si curatarea se fac cu maxima usurinta. Caloriferele din aluminiu se formeaza din elementi si astfel dimensionarea lor devine o joaca de copii. Alaturi de caloriferele din aluminiu Nova Florida, Romstal comercializeaza si elementi de radiatoare din aluminiu Vision.

calorifere-din-aluminiu-viison-roElementul de caloriferul din aluminiu adoptat sub brandul propriu este produs de grupul italian Ragaini si beneficiaza de garantie 10 ani daca este montat  intr-un sistem propriu de incalzire sau 3 ani intr un sistem centralizat. Mai mult decat atat, acesti elementi de calorifer sunt fabricati in Romania, in una dintre fabricile grupului.

Grupul Ragaini s-a infintat in anii '60 din initiativa fratilor Ragaini si este unul dintre liderii mondiali in productia de radiatoare de aluminiu.

  • cifra de afaceri anuala este de 57 mil EURO
  • doua linii de productie, in Italia si Romania
  • 500 de angajati
  • 5 branduri
  • 60 de brevete inregistrate
  • 1,3 milioane elementi vanduti anual

Element de calorifer din aluminiu cu sectiune tip fagure ce functioneaza cu agent termic de incalzire apa calda sau abur de joasa presiune. Elementele caloriferului se obtin prin turnarea sub presiune a unui aliaj de aluminiu, proces desfasurat in conformitate cu standardele europene. Finisat cu vopsea de calitate conform UNI EN ISO 9001: 2000. Durata de viata si rezistenta in timp sunt foarte ridicate datorita proprietatii aliajului de aluminiu de a forma un strat de oxid insolubil in apa, care se depune pe peretii interiori ai radiatorului. Raportul dintre puterea termica si dimesiunile compacte este mare, avand o inertie termica scazuta si o conductivitate termica ridicata.

Pachetul este compus din 10 elementi asamblati, restul accesoriilor nu sunt incluse. Pentru acest tip de calorifer sunt necesare: -sistem de prindere – ventil de aerisire -2 reductii 1 la 1⁄2 toli (stanga/dreapta in functie de montaj) -1 reductie 1 la 3/8 toli (stanga/dreapta in functie de montaj) -1 dop (stanga/dreapta in functie de montaj) -4 garnituri In cazul caloriferelor cu peste 10 elementi se adauga: -2 nipluri -2 garnituri pentru fiecare element adaugat.


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

2 thoughts on “Element calorifer din aluminiu Vision made in Romania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *