Economie de energie invizibila!

Actualizat la 22 July, 2019 at 02:02 pm

Acest material face referire la contributia pe care o putem aduce la incetinirea epuizarii resurselor energetice globale, reducerea sau anularea dependentei energetice a tarii sau a intregii lumi si reducerea emisiilor de CO2 in atmosfera globului.

MACHETA CAMPANIE STAND-BY FACEBOOK-01

Imaginati-va ca va aflati intr-un bar si comandati o bautura carbonata, iar chelnerul va aduce aduce un pahar cu doar un sfert din bautura dorita si in rest plin cu spuma. Cu siguranta va veti simti inselati si revoltati. Din pacate, intr-un alt mod, acest lucru il traiti zilnic platind energia electrica consumata de aparatura electronica si electrocasnica aflata in stand-by. 

Majoritatea persoanelor nu sunt constiente de energia invizibila consumata de echipamentele moderne atunci cand acestea se afla in stand-by. Modul stand-by pentru echipamente a fost vazut ca un progres tehnologic oferind posibilitatea utilizari aparatelor aproape instantaneu la pornire. Ceea ce nu se realizeaza insa este ca aceste aparte nu sunt niciodata oprite. 

Studiile facute in ultimii 10 ani in jurul lumii, din Australia si pana in Franta, au demonstrat ca aparatele electrocasnice moderne sunt utilizate efectiv in medie doar 15-20% din timp, in rest acestea aflandu-se in modul stand-by. Cu toate ca reglementari ale autoritatilor solicita ca in modul stand-by consumul sa fie cat mai redus, aceleasi studii demonstreaza mentinerea consumului in stand-by la aproximativ 50% din consumul total anual al echipamentului. 

Solutia la problema energiei electrice consumate de echipamentele electronice de acasa sau de la birou este simpla: 
deconectati de la curent aparatura neutilizata, manual sau utilizand prize automate si nu lasati in priza incarcatoarele atunci cand nu sunt utilizate!

Sursa:
Protege.ro

NU CONSUMATI ENERGIE INUTIL!


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *