Uscătoarele pentru mâini

Actualizat la 18 January, 2019 at 12:51 pm

uscatoare-de-maini

Uscǎtorul de mâini este un produs ce poate reduce semnificativ consumul de hârtie și poluarea comparativ cu utilizarea servețelelor clasice din hârtie.

Beneficiile uscǎtoarelor cu aer cald

  • Nu lasǎ deșeuri poluante
  • Usucǎ mainile rapid și plǎcut
  • Permit evitarea contactului cu orice suprafațǎ murdarǎ sau cu încǎrcǎturǎ microbianǎ, deci sunt o soluție mai sǎnǎtoasǎ pentru noi
  • În bǎile publice înlǎturǎ riscul obturǎrii sistemelor de canalizare, problemǎ frecventǎ în cazul aruncǎrii servetelelor de mâini în vasul de toaletǎ
  • Permit uscarea mâinilor la orice orâ, nu trebuie controlate, nici umplute cu rezerve de prosoape
  • Serviciile de aprovizionare nu mai sunt necesare, eliminandu-se grija achiziționǎrii prosoapelor de hârtie
  • Reduc costurile cu serviciile de curǎțenie
  • Anuleazǎ risipa de materie primǎ, în acest caz celuloza
Plecǎm de la un calcul simplu, în funcție de destinația clǎdirii putem ajunge la un numǎr de 200 de utilizǎri pe zi într-un spațiu de baie public.
Costul de energie electricǎ pentru un uscător de mâini este urmǎtorul :
200 utilizǎri x 0,004kwh x 0,67 lei/kwh x 250 zile/an = 134 lei/an
Dacǎ folosim un distribuitor de prosoape de hârtie rezultǎ urmǎtoarele :
200 utilizǎri x 2 servețele/utilizare x 0,011 lei/servetel x 250 zile/an = 1100 lei/an
Economia pe un an calenderistic ajunge la 966 lei. Cu acestǎ diferențǎ de preț se amortizeazǎ investiția pentru costul de achiziție al uscǎtorului de mâini.
Prețurile de achiziție actuale pentru fiecare produs sunt urmǎtoarele :
Uscǎtor de mâini – 990 lei
Distribuitor hârtie – 460 lei
Practic, folosind un uscǎtor de mâini cu aer cald se evitǎ producerea celor 700 kg CO₂ și se pot proteja cel puțin șapte copaci pe an. Prin folosirea uscǎtoarelor de mâini timp de 5 ani se evitǎ consumul a aproximativ 1 tonǎ de hârtie, ce reprezintǎ echivalentul a 7 copaci salvați ! În Uniunea Europeana legislația prevede ca pânǎ în 2020 sǎ se reducǎ emisiile de dioxid de carbon cu 20 % si 20 % din totalul energiei consumate sǎ fie asiguratǎ din surse regenerabile.
Prin folosirea uscǎtoarelor de mâini, contribuim fundamental la realizarea acestui obiectiv care ne va permite nouǎ și generațiilor viitoare sǎ putem trǎi civilizat, sǎnǎtos și sigur pe planeta noastrǎ.

DISTRIBUITOR
HÂRTIE

USCĂTOR
PENTRU MÂINI

comparatie-uscatoare

HÂRTIA

Hârtia e mult prea valoroasă pentru a o risipi

cos-cu-hartieÎn lume se consumă un milion de tone de hârtie în fiecare zi. O cantitate foarte mare este folosită în mod iresponsabil şi nejustificat, iar acest lucru creează o presiune imensă asupra mediului. Pădurile reprezintă plămânul verde al planetei, dar în prezent acestea sunt supuse tot mai multor presiuni.

În multe regiuni din lume, exploatarea excesivă a materiei lemnoase pentru producerea hârtiei pune în pericol ultimele păduri naturale, inclusiv fauna şi flora lor. În plus, procesarea fibrei lemnoase şi fabricarea hârtiei presupun eliberarea unei cantităti foarte mari de gaze cu efect de seră, cât şi un consum ridicat de energie şi apă


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *