Panouri solare fotovoltaice

Actualizat la 18 January, 2019 at 12:52 pm

panouri-solare

Panouri solare fotovoltaice

Energia solara este gratuita, regenerabila si inepuizabila – reduce factura pentru apa calda si incalzire cu pana la 600lei/an si nu este influentata de cresterile de pret asa cum se intampla in cazul combustibililor fosili(gaz metan, petrol, carbune) 400 kWh/luna. De asemenea, intre martie si septembrie panourile fotovoltaice pot acoperi consumul lunar de electricitate al locuintei. In momentul de fata pretul mediu in Romania este de 0,67 lei/kWh energie electrica.
Pe baza acestui pret pentru locuinta unei familii de 4 persoane rezulta urmatoarele:
Costul energiei electrice consumate este de 2412 lei/an in cazul racordarii la reteaua unui furnizor de pe piata, in timp ce folosind panourile fotovoltaice energia electrica folosita este gratuita, chiar mai mult poate aduce un aport de 100 kWh in retea, ceea ce inseamna 67 lei primiti ca si producator de electricitate.
In aceste conditii, amortizarea investitiei in panourile fotovoltaice (inclusiv costurile legate de montajul efectiv al acestora) se realizeaza in aproximativ 11 ani.
Panourile fotovoltaice va pot asigura tot consumul de energie electrica, mai mult va pot transforma in furnizori de energie electrica, fara poluare !!!
Panourile fotovoltaice utilizate ca surse de energie electrica pentru o locuinta destinata unei familii de 4 persoane conduc la o economie de 3600 kWh/ an comparativ cu solutia cu alimentare 100% din reteaua electrica.
Consumul mediu de energie electrica pentru locuinta unei familii de 4 persoane este de 300 kWh/luna. Un kit (monofazat) de panouri fotovoltaice de 3 kW poate asigura fara probleme chiar mai mult decat acest consum in lunile de vara, tinand cont de insorirea din Romania.
De exemplu, in lunile iulie si august, productia de energie electrica este de aproximativ
Prin energia produsa, panourile fotovoltaice evita producerea a 1800 kg CO2/an, ceea ce inseamna ca se protejeaza 18 copaci.
In Uniunea Europeana legislatia prevede ca pana in 2020 sa se reduca emisiile de dioxid de carbon cu 20 % si 20 % din totalul energiei consumate sa fie asigurata din surse regenerabile. Panourile fotovoltaice contribuie fundamental la realizarea acestui obiectiv care ne va permite noua si generatiilor viitoare sa putem trai civilizat, sanatos si sigur pe planeta noastra.

FARA PANOU

FOTOVOLTAIC

CU PANOU

FOTOVOLTAIC

comparatie-panouri-solare

Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *