Pompa electronica

 Pompa electronica

Costurile energiei electrice pentru pompare se poate reduce cu pânǎ la 50% prin utilizarea unor pompe cu sisteme integrate de control cu Inverter pentru turația motorului. Diferența de cost pentru achiziția unui pompe electronice este de 1300 lei, investiție ce poate fi amortizatǎ doar din diferența de cost pentru plata energie electrice în aproximativ 7 ani.

Într-o casǎ P+1+M, cu o suprafațǎ de aproximativ 150 m₂, pompa de circulație pentru încǎlzire poate fucționa aproximativ 1800 de ore într-un sezon de iarnǎ. Facem calculul pentru o pompǎ electronic Evoplus, ce consumǎ în medie 0,06 Kwh pentru circulația agentului termic în instalație într-o ora de funcționare.

Prin  producerea unui kw electric se emit aproximativ  0,55 kg CO2
Dacǎ diferența anualǎ pentru consum între cele douǎ modele de pompe este de 270 Kwh,  rezultǎ o emisie totalǎ CO2 cu aproximativ 150 Kg mai puțin în cazul pompei electronice.

1800h x 0,06kwh x 0,67 lei /kwh = 73 lei pe an pentru funcționarea pompei Evoplus.

Untitled-1
 

Comparǎm acest rezultat cu cheltuielile unei pompe clasice fǎrǎ inverter cu funcționare în aceleași condiții. Exemplu comparativ se face cu pompa A50/180.
1800h x 0,21 kwh x 0,67 lei /kwh =253 lei pe an pentru funcționarea pompei A50/180.

Fără titlu

Pompa electronicǎ Evoplus este complet automatizatǎ și accesorizatǎ, se poate monta în orice tip de instalație menținând o înalțime de pompare constantǎ la debite variabile. Prin utilizarea pompelor electronice putem realiza instalații mai simple, cu investiții mai mici (fǎrǎ alte by-pass-uri suplimentare) și o clasǎ de precizie superioarǎ.
 

comparatie-pompe


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

romeo

In echipa Romstal din 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *