Donăm sânge, salvăm vieți împreună!

Donăm sânge! Maine, 07 septembrie, caravana mobila pentru donatorii de sange vine la Romstal! Nu mai putin de 70 de colegi de-ai nostri vor dona sange pentru a ajuta cat mai multe persoane aflate in impas. Indiferent de grupa sanguina sau de RH, donatorii vor ajuta la salvarea altor vieti. Se stie ca sangele donat de o singura persoana (450 ml) poate salva alte 3 vieti.

Caravana mobila donare sange

Deoarece sangele nu poate fi cumparat sau produs este extrem de necesar pentru cei aflati in nevoie sa se recolteze sange de la donatori. Acestia din urma trebuie sa stie ca donarea de sange este benefica pentru sanatate deoarece sangele este improspatat, imunitatea organismului creste, iar riscul de paralizie si accident vascular este redus cu 30 %. De asemenea, este bine de stiut ca sangele donat se reface cantitativ in cateva ore.

In urma donarii de sange, rezistenta organismului la socuri creste. De exemplu, daca suferiti un accident, reactia organismului ii va ajuta pe medici, acesta fiind deja obisnuit cu pierderea de sange si inlocuirea lui.

Donăm sânge

Exista mai multe recompense pentru cei care decid sa doneze sange. Astfel, la cerere, donatorul poate primi un buletin de analize cu rezultatele testelor efectuate. De asemenea, donatorii au dreptul sa primeasca, la cerere, alte beneficii precum:

  • 7 tichete de masa in valoare totala de 67 de lei
  • Zi libera de la locul de munca sau o zi de scutire de frecventa pentru elevi, studenti sau militari, in ziua donarii
  • Reducere 50% la abonamentul pentru transportul in comun, daca donarea se face la institutia de profil din localitatea de domiciliu sau din cea in care donatorul este angajat

Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

romeo

In echipa Romstal din 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *