Trucuri de amenajare

Dezinfectarea suprafețelor din casă: cum să ai un mediu sigur pentru familia ta

Dezinfectarea suprafetelor din casaTraversăm săptămâni în care dăm o atenție mai mare ca oricând curățeniei. Nu doar datorită primăverii, care ne îndeamnă la a reîmprospăta întreaga casă, ci și din cauza situației aparte la care participăm cu toții fără să vrem. Crearea unui mediu igienic pentru cei dragi (dezinfectarea) a devenit mai mult decât un obicei și s-a transformat într-o adevărată datorie. Cu fiecare zi în care locuința strălucește de curățenie, iar microbii, bacteriile și virusurile stau la distanță de încăperile noastre, ne mărim șansele de a trece cu bine de perioada de izolare. Pentru a dezinfecta în mod corect suprafețele din casă nu trebuie eforturi speciale și nici o schimbare completă a metodelor pe care le foloseai până acum. Ai nevoie, în schimb, de produse eficiente și de un plus de atenție la fiecare pas.

Vezi 👉 AICI oferta noastră de DEZINFECTANTI SI PRODUSE DE CURATENIE

De ce este importantă dezinfectarea suprafețelor din casă

Este cunoscut faptul că virusurile se transmit cel mai ușor de la o persoană la alta, dar ele pot rezista anumite perioade de timp și pe diferite tipuri de suprafețe contaminate. Răspândirea poate interveni atunci când acestea sunt atinse de o persoană care apoi duce mâna la nas, la gură sau la ochi. Așadar, deși îndepărtarea murdăriei este esențială, ea nu mai este suficientă în aceste zile.

Ștergerea prafului, aspirarea pardoselii sau îndepărtarea petelor de pe blaturi și de pe piesele de mobilier reprezintă doar prima etapă a întregului proces. Acestea trebuie completate de o dezinfectare ale cărei efecte nu sunt perceptibile în timp real, dar care reduce sau chiar neutralizează riscurile de răspândire a infecțiilor. Scopul mult mai important al momentelor dificile pe care le traversăm este uciderea germenilor de pe suprafețele deja curățate.

De aceea, în afară de curățenia generală de primăvară, recomandările acestei perioade prevăd o dezinfectare zilnică a celor mai expuse suprafețe din casă, aruncarea mănușilor de unică folosință imediat după utilizare și folosirea unor produse de curățare și de dezinfectare care să lupte inclusiv cu noul coronavirus. Mai exact, este vorba despre produse care să conțină etanol, în proporție de cel puțin 70% și să aibă volatilitate mare.

Vezi categoria noastra de  ▶️  DEZINFECTANTI, ECHIPAMENTE PROTECTIE SI CURATENIE

dezinfectare casa

Care sunt spațiile și suprafețele ce trebuie dezinfectate cu prioritate

Multe sunt locurile din casă ce trebuie igienizate periodic, dar rolul unora dintre spațiile și suprafețele cu care intri cel mai des în contact este unul critic pe perioada pandemiei. În primul rând, vei dezinfecta elementele pe care le atingi cel mai des, cum ar fi mânerele sertarelor și ușilor de la dulapuri. Vei continua cu fiecare dintre clanțele din casă, cu întrerupătoarele și chiar cu telefoanele mobile. Acestea din urmă sunt un veritabil burete de bacterii și de virusuri, iar cel mai bine ar fi să dezinfectezi separat husele și aparatele, pentru a avea toată siguranța că ai înlăturat toți dăunătorii.

Ne aflăm într-o perioadă în care laptop-urile, mouse-urile și alte gadgeturi de la birou au migrat în casa fiecăruia dintre noi. Se impune, așadar, nu doar curățarea lor cu produse degresante, ci și dezinfectarea foarte atentă, în fiecare dimineață, pentru o utilizare în deplină siguranță. Piesele de mobilier și instalațiile sanitare din baie sunt și ele pe lista obiectelor a căror dezinfectare este obligatorie. Operațiunea este cu adevărat completă abia după ce vei spăla pardoseala din fiecare cameră, cu produse care să o dezinfecteze și să nu-i altereze aspectul.

Cum dezinfectezi suprafețele din casă

Cum dezinfectezi suprafețele din casă

În graba de a curăța și a dezinfecta locuința, ai putea face unele greșeli, cu cele mai bune intenții. Pentru a obține cele mai bune efecte, va trebui să adaptezi substanțele și produsele igienice la tipul suprafeței care necesită intervenția ta. Mai mult, există o serie de diferențe importante și între camerele din casa ta. Nu vei face curățenie în toate folosind aceeași metodă și nici substanțele care sunt utile într-una dintre ele nu se vor dovedi eficace în toate celelalte.

În bucătărie: diversitatea suprafețelor din bucătărie te va obliga să folosești o paletă variată de produse de igienă. Dacă blatul și masa pot fi curățate cu ajutorul substanțelor cu un conținut bogat de clor, vasele, aragazul și chiuveta trebuie dezinfectate cu alcool. Tacâmurile, în schimb, vor fi spălate intens cu detergentul special pe care îl folosești în mod normal.

În baie: această încăpere era și până acum cea mai vulnerabilă, din punctul de vedere al prezenței germenilor și bacteriilor, așa că aici vei insista cu dezinfectarea. Vasul de toaletă, chiuveta, cada de baie sau cabina dușului trebuie spălate din abundență cu soluții pe bază de clor. Nu același lucru este valabil în cazul bateriilor sanitare și accesoriilor din inox, ce trebuie curățate cu soluții bazate pe alcool.

Vezi categoria noastră de 👉 ECHIPAMENTE DE PROTECTIE

În living: acesta este spațiul în care, în mod normal, membrii familiei se reunesc seara, pentru a viziona un film sau pentru a-și povesti întâmplările de peste zi. În această perioadă, însă, livingul a preluat și rolul de birou, așa că vei începe dezinfectarea cu echipamentele IT, folosind soluții pe bază de alcool. Vei evita clorul, pentru a nu deteriora plasticul electronicelor sau pentru a nu afecta strălucirea parchetului.

În dormitoare: în această perioadă, vei adăuga în mașina de spălat, alături de detergent, un dezinfectant pentru țesături. Astfel, te vei asigura că lenjeria de pat, pernele și husele saltelelor sunt mai mult decât curate. Pentru covoare, este suficientă aspirarea umedă, iar parchetul trebuie spălat cu produse dezinfectante fără clor.

Misiunea de a menține casa curată este mai dificilă în această perioadă, dar cu recomandările de mai sus vei putea trece cu bine de toate provocările. Familia ta îți va fi recunoscătoare, iar primăvara se va simți mai plăcut.

Credit foto: Shutterstock

One thought on “Dezinfectarea suprafețelor din casă: cum să ai un mediu sigur pentru familia ta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *