Solutii de Amenajari

De ce trebuie să izolezi țevile instalațiilor de încălzire sau sanitare

Tevile de la instalatiile sanitare, frigorifice sau de incalzire vor rezista mai mult timp si vor asigura o eficienta crescuta daca au parte de o izolatie corespunzatoare. Utilizati tuburi de izolatie din elastomer sau polietilena expandata pentru a proteja instalatiile din locuinta si a nu permite pierderile de caldura. Izolatia instalatiilor este esentiala pentru a permite buna functionare a sistemelor de incalzire, sanitare sau alte tipuri. Aceasta asigura ca tevile sa nu sufere deteriorari din cauza factorilor externi. Temperaturile prea joase sau prea ridicate determina contractarea sau dilatarea acestora si impiedica functionarea propice a instalatiilor.

Randamentele centralei termice, a frigiderului, a boilerului sunt influentate de pierderile de caldura care survin pe parcursul instalatiei. Pentru a evita scaderea randamentului si cresterea consumului este foarte indicat sa izolati tevile conductoare.

Teava conductoare din elastomer este foarte simplu de aplicat din cauza flexibilitatii materialului. Calitatea exceptionala a acestuia garanteaza o mare rezistenta in timp la uzura si prezinta fiabilitate in exploatare. Riscul rupturii, zgarierii sau arderii este aproape nul datorita proprietatilor materialului. Astfel nu veti intampina probleme pe parcursul utilizarii acesteia.

De asemenea puteti utiliza izolatiile din polietilena expandata. Vorbim despre un material usor, flexibil, rezistent, cu excelente proprietati izolante. Aceasta asigura izolare termica si fonica pentru conductele de caldura si de apa calda. Polietilena expandata se foloseste si pentru protejarea conductelor de lovituri si pentru a preveni deteriorarea acestora in urma contactului cu apa si substantele corozive. Fara izolare, instalatia termica produce pierderi de caldura semnificative care se reflecta in consumul mare de energie. Izolarea tevilor de caldura are rolul de a reduce costurile prea mari la factura de energie.

Polietilena expandata este un material foarte bun pentru absorbtia socurilor mecanice, fiind format dintr-o structura aerata. Tubul din polietilena expandata protejeaza conductele de apa calda si de caldura de efectele dilatarii, contribuind la cresterea fiabilitatii sistemului termic. Utilizarea tubului ajuta la prelungirea duratei de viata a sistemului si instalatiei de incalzire si la cresterea randamentului termic. Tubul din polietilena expandata se monteaza foarte usor. Acesta are flexibilitate mare si aderenta foarte buna la metale. Este usor de manipulat, de ajustat si de asamblat indiferent de dimensiuni. Polietilena expandata contribuie la reducerea condensului si impiedica retinerea apei care contribuie la oxidarea si coroziunea tevilor metalice. Izolarea instalatiei termice cu tub de polietilena expandata presupune costuri foarte reduse pentru instalare si exploatare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *