De ce să alegi o pompă de căldură sol-apă de la Romstal

Actualizat la 25 March, 2021 at 01:49 pm

Iti propunem unul dinte cele mai eficiente moduri de a-ti incalzi casa, instalarea unui sistem bazat pe o pompa de caldura sol-apa. Vorbim despre o solutie moderna, ecologica care este extrem de rentabila cand vine vorba de consumul de energie si care va ajuta sa obtineti caldura si sa preparati apa calda menajera fara cheltuieli suplimentare. Alege si tu o pompa de caldura geotermala care isi extrage caldura din sol, de la anumite adancimi, si o transfera catre agentul termic care circula prin instalatie. In pompele de caldura sol-apa se foloseste temperatura constanta extrasa (10-12 grade Celsius) pentru a obtine caldura necesara incalzirii sau prepararii apei calde menajere. Energia geotermala are marele avantaj de a fi disponibila gratuit deoarece solul inmagazineaza energia degajata de Soare. Astfel pompa de caldura va putea extrage aceasta energie si o va redistribui sub forma de caldura.

Circuit pompa de caldura sol-apaLa Romstal gasesti in aceasta categorie mai multe tipuri de pompe de caldura sol-apa de la producatori recunoscuti precum Stiebel Eltron, Phinix, Rhoss sau Hiseer. Desi investitia initiala poate parea mare, la un calcul simplu vom vedea ca in cativa ani ne vom recupera banii nemaifiind nevoiti sa platim facturile la gaze. Cum pompele de caldura functioneaza fara probleme timp indelungat, dupa ce v-ati amortizat investitia, casa dumneavoastra va avea parte de caldura si apa calda in mod gratuit. Opteaza si tu pentru o pompa de caldura sol-apa si vei reusi sa faci economii inca din prima luna de utilizare. Randamentul va fi unul si mai bun daca impreuna cu pompa de caldura sol-apa se va utiliza un sistem de incalzire modern (prin pardoseala, prin perete) deoarece acesta necesita o temperatura mai scazuta a agentului termic.

Energia geotermala nu este aceeasi in toate tipurile de sol. Este recomandat ca inaintea achizitiei unei pompe sa luati legatura cu specialistii nostri. Acestia va vor explica la fata locului care este pompa de caldura potrivita pentru tipul de teren pe care se afla proprietatea dumneavoastra. Ei va vor dimensiona pompa si accesoriile pentru ca intreg sistemul sa functioneze fara cusur si sa va ofere atat necesarul de incalzire cat si cel de apa calda in orice moment, fara nicio problema.

De ce va recomandam sa alegeti o pompa de caldura sol-apa?

Principalul criteriu pentru care ar trebui sa optati pentru o pompa de caldura geotermala este acela ca este extrem de economa. Ea trebuie sa fie cuplata doar la energie electrica si va extrage toata caldura de care aveti nevoie, direct din sol, in mod total gratuit. Asadar profitati de energiea regenerabila din sol so va rupeti de reteaua de gaze uitand de costuri si neajunsuri.

Pompa de caldura sol-apaNu trebuie trecut cu vederea faptul ca ne dorim sa respectam noile cerinte referitoare la protejarea mediului. Pompele noastre moderne sunt prietenoase cu mediul inconjurator avand procentual emisiilor de dioxid de carbon mult redus fata de procentul de CO2 degajat un sistem de incalzire clasic ce se bazeaza pe combustibili fosili.

Ati auzit deja de programele autoritatilor care ofera subventii importante celor care decid sa instaleze produse care functioneaza cu energie regenerabila. Si pompele de caldura se incadreaza in aceasta categorie de aceea ar fi inspirat sa va documentati in prealabil pentru a beneficia de toate ajutoarele atunci cand decideti sa faceti o investitie.

Un alt motiv pentru care ar trebui sa opati pentru acest nou sistem de incalzire al casei este acela ca poate fi utilizat si in sens invers. In zilele toride de vara pompa de caldura sol-apa poate fi utilizata pentru racirea locuintei. Nu veti mai fi astfel nevoiti sa investiti in mai multe aparate de aer conditionat pentru fiecare camera.

Amintim ca in stratul geotermal avem tot timpul o temperatura constanta, de care ne putem folosi chiar daca, de exemplu, afara este iarna iar suprafata solului este inghetata. Cu ajutorul pompei vom putea asadar extrage caldura pe toata perioada anului. Tot ceea ce trebuie sa facem este sa foram in solul de langa proprietate pentru a lega tubulatura la pompa care face extractia. Numarul de colectoare este dat de puterea pompei de caldura pe care o veti monta. Reamintim, specialistii Romstal va stau la dispozitie pentru a opta pentru varianta de pompa de caldura cea mai potrivita pentru casa dumneavoastra.

pompe-de-caldura-ecoOdata montat sistemul veti primi simplu si usor caldura si apa calda la discretie. In cazul prepararii de apa calda menajera, cu ajutorul unui boiler pe care il veti dimensiona in functie de necesitatile familiei, pompa de caldura aleasa va produce foarte exact cantitatea de apa de care aveti nevoie. Si in cazul producerii de caldura pompa este cat se poate de exacta. Ea va pune la dispozitie toate datele pentru ca sa obtineti confortul dorit. Cele mai moderne pompe va vor indica exact cantitatea de caldura extrasa din sol dar si cantitatea de energie electrica consumata in timpul functionarii.

Alegeti o pompa de caldura sol-apa de la Romstal si va veti bucura pe deplin de toate avantajele amintite in acest articol. Uita de grijile legate de costurile la factura de incalzire! Comanda chiar acum un echipament cu design atractiv si compact, solicita ajutorul echipelor noastre de specialisti si bucura-te instant de incalzire, apa calda si chiar racire cu ultima tehnologie disponibila pe piata.


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

One thought on “De ce să alegi o pompă de căldură sol-apă de la Romstal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *