Da, este o realitate, la Romstal folosim energia solară

Energia solară este cea mai curată formă de energie. Mai mult de atât, este inepuizabilă. Iată de ce Romstal vă încurajează să o utilizați pentru a satisface ieftin și rapid nevoile dumneavoastră de căldură sau electricitate. Cum putem face cel mai bine acest lucru?! Prin forța exemplului.

Știați că la sediul central Romstal ne producem singuri o bună parte din energia electrică consumată?

La sediul central Romstal avem 400 kW putere instalată, ceea ce înseamnă 1600 de panouri fotovoltaice. De la punerea în funcțiune, acest sistem a produs 38 de MWh și astfel am evitat emiterea în atmosferă a 27 tCO2.

În multe zile din luna martie sistemul a asigurat mai bine de 50% din consumul zilnic, iar în toată luna martie, a asigurat aproximativ o treime din consumul lunar.

Iată datele pe Vitan și revenim curând cu valori din alte locații: Cluj (unde și injectăm în sistemul național), Călărași, Deva, Ploiești.

Trebuie să știți că odată cu achiziția unor panouri fotovoltaice veți putea utiliza energia solară pentru a reduce sau chiar pentru a înlocui total celelalte surse de energie necesare traiului. Cantitatea de energie solară captată de acoperișul unei case este suficientă pentru a asigura energia totală consumată în casă.

Principalul obiectiv al acestor panouri este micșorarea costurilor la facturile de energie. Nu trebuie să trecem cu vederea faptul că acestea contribuie la menținerea unui mediu înconjurător mai curat și mai sănătos.

 


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

romeo

In echipa Romstal din 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *