Cum sa upgradezi cazanul atmosferic

Prin folosirea unui ventilator care sa aduca aer in camera de ardere si a unui controler care sa regleze debitul de aer, cazanul atmosferic poate inregistra o crestere a autonomiei de pana la 10%. Ambele accesorii sunt produse de Salus si contribuie la eficientizarea si reducerea consumului de combustibil.

ventilator centrifugal pentru cazanVentilator centrifugal.

Ventilatorul este proiectat pentru a sulfa aer in cuptoarele cazanelor. Acesta poate fi de asemenea utilizat pentru ventilatie generala. Poate fi utilizat la o temperatura ambianta de 0° C pana la +40°C. Ventilatorul este format dintr-o carcasa de aluminiu in care este montat motorul rotor. Este proiectat pentru suflarea aerului in buncarele cazanelor pe combustibil solid. Dispune de o clapeta la aerul evacuat, care blocheaza returul de gaz la cazanele pe combustibil solid, cand ventilatorul nu functioneaza.

Controler pentru cazane atmosferice.

controler cazan atmosfericControlerul comanda pompa de incalzire centrala si ventilatorul. Se poate utiliza pentru cazane pe combustibil solid, lemn, carbune si culm (praf de carbune). Puteti alege din 5 tipuri de comanda, in functie de combustibilul folosit si tipul boilerului. Primul pas, inainte de folosirea controlerului este setarea furnalului, asta pentru a mentine controlul in timpul functionarii boilerului, dupa care selectati functia dorita in meniul controlerului (F).

  • F1 – lemn si carbune (putere mica a ventilatorului)
  • F2 – lemn (puterea ventilatorului la 20% + suflare)
  • F3 – carbune (puterea ventilatorului la 50% + suflare)
  • F4 – puterea ventilatorului la 100% + suflare
  • F5 – setari preferentiale utilizator

ventilator-si-controler-cazan

 


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *