Articole recomandate

Cum să reduci consumul de gaze naturale? 7 modalități de a reduce costurile

Odată cu invazia Rusiei asupra Ucrainei, facturile de întreținere a casei au început să crească, agravând astfel situația creată deja de pandemie. Înțelegerea modului prin care să micșorăm aceste facturi a devenit o nevoie critică pe care toți ar trebui să o avem. Nu doar că te va ajuta pe tine să economisești câțiva bani, dar vei juca un rol important și în reducerea utilizării resurselor combustibililor fosili, diminuând impactul asupra schimbărilor climatice.

Cum poți reduce consumul de gaze?

  1. Fă o analiză asupra distribuitorilor de gaze – făcând acest lucru poți găsi o ofertă mult mai avantajoasă diminuând astfel costurile.
  2. Asigură-te că aparatele au mentenanța/verificarea făcută anual – acest lucru nu doar că îți asigură buna funcționare a aparatelor, ci le prelungește și durata de viața. Romstal dispune de un Dispecerat National de Service, disponibil 24/7, numărul putând fi accesat aici.
  3. Înlocuiește aparatele vechi (ex. boiler sau centrala termica) cu unele noi, mult mai performante – pompele de căldură devin noua modă pentru încălzire, fiind ecologice și mult mai eficiente.
  4. Scade temperatura apei menajere – ar trebui să existe o opțiune la boiler sau centrală prin care să poți reduce temperatura apei menajere la o temperatură optimă astfel încetând risipirea gazului şi banilor.
  5. Investește într-un termostat inteligent – astfel poți controla sistemul de încălzire chiar dacă nu ești acasă, prin intermediul unei aplicații pe telefon. Confort şi eficienţă!
  6. Redu temperatura din termostat – conform site-ului moneysavingexpert.com, pentru fiecare grad în minus poți tăia din factura anuală cu până la aprox. 400lei. OMS spune că temperatura de 18 grade este îndeajuns de bună pentru un adult sănătos și puțin mai ridicata pentru cei tineri sau cei bătrâni.

  1. Asigură-te că ai casa izolata bine – nici una dintre modalitățile de mai sus nu îți vor aduce o reducere semnificativă dacă locuiești într-o casa veche, neizolată, unde exista pierderi mari de căldură. Dacă poți maximiza performanţa termală a acoperișului, pereților, podelei, geamurilor şi ușilor, acest lucru va deveni fundația pentru o casă cu consum mic de energie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *