Cum facem economie la facturile de încălzire și apă caldă în timpul iernii

In timpul iernii facturile de incalzire ale unei case cresc exponential indiferent de sistemul de incalzire pentru care ati optat. Cum facem economie? Este logic sa consumati mai mult combustibil (gaz, lemn, peleti) insa si in acest caz va divulgam cateva trucuri care sa va ajute sa faceti economii importante.

Economii la căldură

Daca mergeti pe sistemul clasic de incalzire cu ajutorul caloriferelor iti recomandam sa instalezi robinete termostatice la fiecare radiator. Acestea te ajuta sa setezi temperatura dorita in functie de fiecare camera in parte. Robinetele termostatice te ajuta in cazul in care ai o casa mare, cu multe camere. Este probabil ca nu toate camerele sa fie folosite si ocupate in acelasi timp, ceea ce semnifica faptul ca nu este nevoie sa le tii incalzite la aceeasi temperatura. Cele putin utilizate sau care au un scop aparte (dressing) vor fi mentinute la o temperatura de intretinere, care sa protejeze constructia si sa fereasca instalatia de inghet. Consumul va fi mult eficientizat, mai ales daca optati si pentru cronotermostate care sa coboare temperatura in perioada in care esti plecat la birou. Orele in care lipsesti de acasa sau dormi reprezinta mai mult de jumatate din costul incalzirii, iar economia se va simti cu siguranta.danfoss living eco

Desi nu iti doresti sa faci mutari prin casa, poate pe timpul iernii o redecorare a spatiului nu ar strica. Acest lucru este chiar indicat mai ales daca ai canapele sau alte corpuri de mobilier in fata caloriferelor. Acestea impiedica propagarea caldurii in camera in mod eficient. Nu e indicat nici a se acoperi caloriferul cu haine sau prosoape pe care doriti sa le uscati, deoarece acestea actioneaza ca niste izolanti, pastrand caldura in tevile instalatiei si lasand camera rece. Asadar, veti plati mai mult doar pentru a usca cateva rufe mai rapid. Nu este cel mai indicat “deal”.

Economie la apă

In ceea ce priveste apa calda, si aici poti face economii importante montand aeratoare sau baterii moderne cu un consum redus de apa. Daca ai nevoie de un boiler asigura-te ca alegi unul cu un volum corespunzator consumului din casa altfel vei consuma mai multa energie doar pentru a tine in permanenta un volum prea mare de apa la temperatura optima.

Alte trucuri care va vor ajuta sa faceti economie sunt legate de izolarea spatiilor care permit aerului rece din exterior sa patrunda in locuinta, cum ar fi spatiile de sub usa, ventilatoarele si ferestrele care nu se inchid bine. Daca aveti parte de zile insorite nu uitati sa dati la o parte perdelele sau draperiile pentru ca soarele sa patrunda in interior si sa va ajute sa incalziti camerele consumand cat mai putine resurse.


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

romeo

Romeo colaboreaza la blogul Romstal inca din 2016. A scris articole care v-au adus informatii despre cele mai noi aparitii din portofoliul companiei - centrale termice, calorifere, boilere, sisteme de incalzire in pardoseala, aparate de aer conditionat, pompe, gresie si faianta, panouri solare, s.a.m.d. Inainte a lucrat ca director de vanzari in cadrul unei firme de constructii. Experienta in acest domeniu s-a impletit cu pasiunea pentru scris fapt ce l-a determinat sa inceapa un blog personal. A scris o serie de articole despre avantajele pe care le obtin consumatoriii prin alegerea unor produse de calitate pentru constructiile lor in detrimentul unora mai ieftine dar cu o calitate mai indoielnica. Romstal l-a urmarit si i-a propus o colaborare. Asa a ajuns sa scrie pe blogul nostru. “Aici, la Romstal, una dintre cele mai importante companii din domeniu, am expunerea necesara pentru a transmite ideile mele consumatorului final. Este foarte important sa transmitem clientilor cat de vital este sa aleaga produse moderne pentru casele lor. Acestea ii vor ajuta sa plateasca mai putin pentru resursele consumate si le vor mari garantat confortul. Intotdeauna sunt nerabdator sa aflu mai multe despre noile aparitii de pe piata si sa transmit informatiile mai departe celor care ne urmaresc.”

romeo has 777 posts and counting. See all posts by romeo

One thought on “Cum facem economie la facturile de încălzire și apă caldă în timpul iernii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *