Pompe

Cum alegi corect o pompă de căldură aer-apă

Romstal lupta pentru un viitor mai bun de aceea va recomanda sa alegeti produse care sa va ajute sa faceti economii financiare importante protejand, in acelasi timp, mediul inconjurator. Printre aceste produse ECO pe care le promovam se numara si pompele de caldura aer-apa. Vorbim despre un sistem de incalzire sustenabil care utilizeaza din plin energia pe care o preia direct din aer.

Pompa de calduraAsadar, ai toate motivele pentru care sa alegi o pompa de caldura aer-apa pentru casa ta. Spre deosebire de produsele impotriva carora a “concurat” la comapratia de mai devreme ea nu se ocupa numai de incalzire ci si de racirea locuintei in perioada calda a anului.

Pentru ca tu sa alegi corect pompa de caldura aer-apa potrivita pentru locuinta ta am creat un site (pompedecaldura.romstal.ro) care vine in ajutorul tau si iti recomanda cateva pachete complete dar care iti si explica care sunt beneficiile utilizarii unor astfel de produse.

Vei afla ca aceste pompe realizeaza transferul de caldura de la un mediu cu temperatura scazuta catre unul in care temperatura este ridicata prin sistemul format din doua unitati, una exterioara si una interioara, in care cea exterioara introduce agent frigorific catre schimbatorul de caldura de la interior producand incalzirea apei care ajuta la incalzire.

Pe pompedecaldura.romstal.ro ti-am pus la dispozitie un calculator care te va ajuta, in functie de datele pe care le introduci, sa gasesti soluția potrivita pentru imobilul in care doresti sa-l montezi. Bineinteles, ai si posibilitatea de a apela la un consultant Romstal specializat in pompe de caldura care va fi bucuros sa iti ofere toate detaliile de care ai nevoie pentru o achizitie in cunostinta de cauza.

pompa de caldura aer apaTot de aici poti afla care sunt beneficiile utilizarii pompelor de caldura. Pe langa costurile extrem de reduse pe care le vei avea pentru a-ti incalzi sau raci locuinta te vei bucura si de siguranta crescuta in utilizare care nu necesita cos de fum sau bransament de gaz. Alege o solutie compacta care poate realiza cu un singur echipament atat incalzirea cat si racirea casei dar si prepararea apei calde menajere. Vei avea un confort sporit in utilizare comparativ cu cei care folosesc centrale pe lemne si paleti, acestia fiind nevoiti sa-si procure combustibilul, sa-l achizitioneze, sa-l depoziteze si sa-l incarce in cazan ori de cate ori au nevoie de incalzire. Beneficiile nu se opresc insa aici. O pompa de caldura isi ia mai mult de 75% din energie direct din aer, sursa gratuita si nelimitata. Asadar, cu 1kW de energie electrica consumata pompa iti va da inapoi 4kW de energie termica. Mai mult, acest tip de produs protejeaza mediul inconjurator utilizand aerul ca sursa regenerabila de energie si avand emisii reduse de CO₂.

Facand o analiza comparativa a costurilor necesare pentru incalzirea locuintei veti observa ca in cazul pompei de caldura acestea sunt cele mai mici comparandu-le cu cele ale unui cazan pe peleti sau ale unei centrale electrice. Afla care sunt procentele exacte pentru toate aceste trei elemente accesand acest link.

Pentru a demonstra superioritatea pompei de caldura am efectuat o ipoteza de calcul pentru o  casa de 150 m²​ a carei inaltime de nivel este de 2,7 m si in care locuiesc 4 persoane. Aceasta este situata in zona climatica II (Bucuresti): -15⁰C temperatura exterioara si 20⁰C temperatura interioara de confort. Imobilul are un necesar de caldura de 10 kW la 1.500 de ore de functionare la putere maximă ceea ce inseamna 15.000 kWh energie termica pentru încalzire /sezon. O centrala electrica produce cu 1 kWh energie electrica consumata tot 1 kWh energie termica. Cazanul pe peleti are in schimb un consum mediu de peleți de 0.23 kW peleti/kWh. COP-ul mediu al pompelor de caldura aer-apa este de 3.4. Avand aceste date am putut calcula si compara rezultatele. Concluzia a fost cea asteptata. Prin utilizarea unei pompe de caldura va rezulta o economie de aproximativ 1.838 lei/sezon fata de cazanul pe peleti, respectiv 6.353 lei/ sezon fata de centrala electrica.

zubadan

Pe site-ul amintit aveti si mai multe referinte, case care au apelat la un astfel de sistem. Nu mai astepta! Alege si tu unul dintre pachetele propuse și primesti produse de cea mai inalta calitate superioara, prietenoase cu mediul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *