Conferinta de presa comunicare rezultate proiecte TECAR si CALIN

colaj

Ieri a avut loc conferința de presa în care au fost anunțate rezultatele celor doua proiecte realizate cu fonduri europene, TECAR și CALIN. Cu aceasta ocazia, jurnaliștilor li s-a prezentat sediul Romstal și noua orientare eco a companiei.

Finalizarea proiectului educațional “Practica pentru cariera ta! Tecar”

450 de studenți din domeniul ingineriei instalațiilor au beneficiat de suport în dezvoltarea abilităților profesionale în urma desfășurării proiectului „Practică pentru cariera ta! TECAR” cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară nr. 2: Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii, Domeniul major de intervenţie 2.1: Tranziţia de la şcoală la viaţă activă. Obiectivul proiectului a constat în facilitarea tranziţiei de la școală la viaţa activă şi integrării cu succes pe piaţa muncii. Durata proiectului a fost de 18 luni și s-a desfășurat în perioada aprilie 2014-octombrie 2015.

Proiectul a fost dedicat studenţilor de la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti respectiv Facultatea de Inginerie a Instalaţiilor Bucureşti, iar publicul ţintă a fost reprezentat de 450 de studenţi, din anii I, al II-lea și al III-lea. Studenţii au avut posibilitatea să aplice noţiunile teoretice acumulate, căpătând aptitudini şi competenţe ce îi vor ajuta în
viitor să își găsească un loc de muncă.

Indicatori numerici ai proiectului

· Toți cei 450 de studenți implicați în cadrul proiectului au fost sprijiniţi să se întegreze pe piaţa muncii după finalizarea studiilor și au beneficiat de consiliere în carieră
· 410 dintre studenţii care au beneficiat de consiliere şi orientare profesională continuă studiile
· 7 dintre studenţii sprijiniţi în tranziţia de la şcoală la viaţă activă au obținut un loc de muncă

Proiectul a fost realizat de Romstal Imex SRL în parteneriat cu Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti prin Facultatea de Inginerie a Instalaţiilor Bucureşti și Dekon Business Solutions SRL.

Finalizarea proiectului strategic “Cresterea competitivitatii economice prin (re)calificarea angajatilor din domeniul instalatiilor – CALIN”

804 angajați din domeniul instalațiilor din 5 regiuni de dezvoltare ale României au beneficiat de informare, orientare, consiliere și formare profesională în urma desfășurării proiectului „Creșterea competitivității economice prin (re)calificarea angajaților din domeniul instalațiilor” CALIN. Cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară nr. 2: Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii, Domeniul major de intervenţie 2.3: Acces și participare la formare profesională continuă, proiectul s-a desfășurat în perioada aprilie 2014-octombrie 2015. Obiectivul proiectului a constat în dezvoltarea capitalului uman printr-un program integrat de informare, orientare, consiliere și formare profesională.

Proiectul a fost dedicat angajaților din domeniul instalațiilor și al comercializării produselor tehnico-sanitare la nivelul a 5 regiuni de dezvoltare: București-Ilfov, Sud-Vest, Nord-Est, Centru și Vest.
440 de persoane au finalizat cursul de calificare în meseria de instalator instalații de încălzire centrală și au primit diplome de calificare
183 de persoane au obținut diplome de calificare, ca urmare a examenului de absolvire a cursului de instalații sanitare și de gaze
161 de persoane au finalizat cursul de electrician constructor și au primit diplome de calificare
804 persoane au beneficiat de consiliere/orientare – formare profesională continuă

Proiectul a fost realizat de Romstal IMEX SRL în parteneriat cu Dekon Business Solutions SRL
poză 1 (1)

poză 5

poză 4


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *