Citește raportul de sustenabilitate Romstal pentru 2020

Dupa cum bine ati observat in articolele blogului nostru Romstal recomanda intotdeauna produse ECO (solutii de instalatii si produse cu impact redus asupra mediului) care sa minimalizeze pe cat posibil impactul negativ al acestora asupra mediului. Pentru a da un exemplu am inceput chiar cu magazinele noastre. Din raportul pe care il puteti accesa dand click pe acest link sau pe imaginea de mai jos vei afla ce tip de produse am folosit pentru a utiliza energia verde chiar in magazinele noastre.

Promovam sustenabilitatea si solutiile ECO pentru ca, din pacate, omenirea a facut pasi importanti in industrializare sacrificand cu buna stiinta toate principiile sustenabilitatii si dezvoltarii durabile. Omenirea a consumat resurse intr-un ritm inimaginabil, a distrus specii si biosisteme numeroase poluna planeta si incarcand-o cu reziduuri toxice cat pentru 2/3 milenii. Iata de ce, aici la Romstal, ne propunem sa consumam mai putina energie din surse poluante si sa producem mai multa energie din surse regenerabile.

Afla si tu din raportul nostru care sunt beneficiile pe care ti le aduc produsele ECO! Explicam in detaliu care este politica energetica dupa care ne ghidam si care sunt actiunile intreprinse pentru diminuarea amprentei energetice. Iti spunem mai multe despre producerea de energie regenerabila cu panouri fotovoltaice, cum scadem emisiile prin transportul de marfa si persoane sau cum facem colectarea selectiva si reciclarea deseurilor.

De la lansarea politicii energetice cu scopul diminuarii amprentei de CO2 a companiei asupra mediului inconjurator, eforturile companiei s-au concentrat pe implementarea de schimbari la nivelul de business: de la diminuarea consumurilor propriilor cladiri, a transporturilor, reciclarea deseurilor, la promovarea in piata a solutiilor eficiente energetic, consultanta si vanzarea de produse si instalatii cu impact energetic scazut. Departamentul HR si-a asumat un rol important in obtinerea suportului angajatilor pentru sustenabilitate.

Performanta in sustenabilitate a businessului depinde in primul rand de participarea si implicarea angajatilor, de felul in care se raporteaza ei la principiile de sustenabilitate atat la job, cat si in viata personala. Cum procesul de schimbare de atitudine si comportament fata de mediu este unul de natura continua, schimbarile la nivel de companie si de strategie de vanzare au fost dublate de programe de comunicare interne care sa faciliteze intelegerea importantei impactului asupra mediului. Ecologia este un mindset. Este modul cum ne raportam la lumea noastra exterioara, este echilibrul intre egocentrism si altruism. Am construit un program dedicat de schimbare al culturii organizationale si vanzarilor intr-un mod sustenabil, spre comportamente si soluti “verzi” in instalatii. Programul de comunicare ‘Am trecut pe verde’ are drept scop principal ca angajatii sa inteleaga inca de la inceput care este viziunea companiei in privinta sustenabilitatii, DE CE sa faca o schimbare in propriile comportamente de consum si in promovarea solutiilor catre clienti. Comunicarea si actiunile derulate au urmarit o buna conectare a angajatilor cu concepte si realitati legate de ecologie si sustenabilitate, cu accent pe importanta implicarii personale in schimbarea unor comportamente de consum si de alegere de produse. Comunicarea si actiunile desfasurate au facilitat un proces de asumare a acestor realitati astfel incat valorile legate de ecologie sa fie transferate mai eficient in comportamentul angajatilor de la job, dar si in cel legat de viata personala. La nivel de continut, programul vizeaza in primul rand cunoasterea viziunii de dezvoltare a business-ului in directia sustenabilitatii, intelegerea dimensiunilor ecologiei si constientizarea impactului personal asupra resurselor.


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

romeo

Romeo colaboreaza la blogul Romstal inca din 2016. A scris articole care v-au adus informatii despre cele mai noi aparitii din portofoliul companiei - centrale termice, calorifere, boilere, sisteme de incalzire in pardoseala, aparate de aer conditionat, pompe, gresie si faianta, panouri solare, s.a.m.d. Inainte a lucrat ca director de vanzari in cadrul unei firme de constructii. Experienta in acest domeniu s-a impletit cu pasiunea pentru scris fapt ce l-a determinat sa inceapa un blog personal. A scris o serie de articole despre avantajele pe care le obtin consumatoriii prin alegerea unor produse de calitate pentru constructiile lor in detrimentul unora mai ieftine dar cu o calitate mai indoielnica. Romstal l-a urmarit si i-a propus o colaborare. Asa a ajuns sa scrie pe blogul nostru. “Aici, la Romstal, una dintre cele mai importante companii din domeniu, am expunerea necesara pentru a transmite ideile mele consumatorului final. Este foarte important sa transmitem clientilor cat de vital este sa aleaga produse moderne pentru casele lor. Acestea ii vor ajuta sa plateasca mai putin pentru resursele consumate si le vor mari garantat confortul. Intotdeauna sunt nerabdator sa aflu mai multe despre noile aparitii de pe piata si sa transmit informatiile mai departe celor care ne urmaresc.”

romeo has 771 posts and counting. See all posts by romeo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *