Cea mai buna centrala termica in condensatie!

''Cea mai buna centrala termica'' este un top care va aduce in atentia celor interesati 3 centrale termice care concureaza cu succes pentru titlul respectiv. Oricare dintre aceste centrale ar putea fi desemnata cea mai buna centrala dar termenul este destul de vag iar alegerile noastre ca si cumparatori sunt de cele mai multe ori subiective. Toate microcentralele prezentate in material sunt produse de calitate superioara cu tehnologii noi si performante. Inainte insa de a vedea centralele din top sa recapitulam si sa intelegem bine CONDENSAREA. Principiul centralelor termice in condensatie se bazeaza pe crearea conditiilor de condensatie a vaporilor din gazele de ardere in zona schimbatorului primar al microcentralei, astfel incat caldura eliberata sa fi e recuperata in agentul primar care circula prin schimbator. Daca in aceasta zona are loc condensarea totala a vaporilor putem fi siguri ca am recuperat din gazele de ardere 10…12 % din caldura produsa in camera de ardere, prin urmare o microcentrala in condensatie va avea un randament cu cel putin 10% mai mare decat una clasica.

Centrale termice in condensatie Viessman Vitodens

centrala termica in condensatie viessman vitodens

Principiul de functionare descris mai sus impune, ca realizare practica, urmatoarele modifi cari fata de centralele clasice

 • datorita condensului rezultat, chiar pe elementele microcentralei este necesara realizarea schimbatorului primar si a camerei de ardere din otel inox (se stie ca apa rezultata din condensare are un caracter puternic coroziv (acid).
 • reglarea continua a debitului de aer se face prin existenta unui ventilator cu turatie variabila, comandat printr-un convertizor static de frecventa (tensiunea de alimentare are frecventa variabila, comanda realizandu-se printr-un semnal de curent continuu (0…10 V) din placa electronica.
 • reglarea presiunii vanei de gaz se face pneumatic, printr-o legatura directa intre camera etansa (camera de aspiratie a ventilatorului) si camera membranei de reglaj a presiunii de pe vana de gaz.
 • condensul produs trebuie colectat si eliminat la canalizare printr-un sifon special care sa nu permita trecerea aerului din exterior in camera de ardere.

Centrale termice cu condensatie Buderus Logamax Plus

centrala termica in condensatie buderus

O centrala in condensatie mai prezinta si alte avantaje:

 • include toate facilitatile oferite de o aplicatie cu reglarea automata a temperaturii de ambient si a temperaturii agentului
 • primar in functie de temperatura exterioara
 • beneficiaza de schimbator de caldura, camera etansa, arzator din inox, deci cu durata mai mare de viata,
 • mult mai putin sensibila la spalari chimice repetate, etc.
 • include toate facilitatile necesare pentru a functiona sub supravegherea unui regulator climatic automat (termostat de ambient, sonda de temperatura exterioara si curbe de incalzire, program zilnic si saptamanal de incalzire si acm etc.) ceea ce nu au toate microcentralele clasice.

Centrale termice in condensatie Vaillant Eco Tec Pro

centrala termica vaillant in condensatie


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

5 thoughts on “Cea mai buna centrala termica in condensatie!

 • 29 January, 2016 at 18:57
  Permalink

  eu am buderus.sunt foarte bune…de anul asta au 5 ani garantie.cumparati dupa greutate

  Reply
 • 12 October, 2016 at 11:53
  Permalink

  Pot apare probleme cu functionarea centralei termice datorita variatiilor de tensiune la care poate fi supus termostatul? Va rog frumos sa ma ajutati cu o clarificare.

  Reply
 • 11 April, 2017 at 15:51
  Permalink

  Eu am Viessmann si sunt foarte bune. Mi-a scazut simtitot consumul de gaz dupa ce mi-am schimbat centrala veche cu Vitodens in condensatie.

  Reply
 • 7 November, 2017 at 20:11
  Permalink

  lasatii pe romani sa si cumpere ariston cu 10 ani garantie si se strica dupa 1 an la care nu toate piesele au garentie..si trebuie sa plateasca..fara doar si poate vaillant..buderus si viessmann sint cele mai bune..

  Reply
 • 22 May, 2019 at 13:39
  Permalink

  Am Viessmann Vitodens de 6 ani si merge brici.Consumul este foarte bun si sunt foarte multumit. Eu am zis mereu ca nemtii fac treaba buna.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *