Cazanele Romstal Vision cu gazeificare – Căldură la superlativ

Actualizat la 20 November, 2018 at 10:08 am

Romstal va prezinta cazanele Vision fabricate din otel cu functionare pe combustibil solid cu gazeificare excelente pentru sistemele de incalzire moderne. Aces tip de cazan cu gazeificare are o contrucție specială și cu ajutorul unui ventilator de exaustare aduce lemnul într-o stare în care hidrocarburile ușoare sunt degajate din lemn și participă la ardere, mai exact se produce o ardere mai eficientă a lemnului, flacăra nearzand direct lemnul, așa cum se întâmplă în sobă, ci se folosește și de gazele pe care acesta le degajă.

Alegând cazanele Vision optați pentru o metodă avantajoasă de încălzire a locuinței, superioară sobelor clasice. Acest tip de cazan este ecologic, întrucât fumul degajat conține mult mai puține particule toxice nearse.

Cazanele Romstal Vision sunt disponibile în varinate cu puteri de la 30 la 100 kW. Acest tip de cazan este special proiectat si produs sa realizeze o combustie eficienta cu combustibil, constand din busteni de lemn uscati. Acesta este dotat cu panou electronic si ventilator pe evacuare (exhaustor) cu viteza modulanta. Pentru o combustie cat mai buna, prizele de admisie pentru aer primar si secundar, se pot regla manual.

Cazan Vision cu gazeificareCaracteristici:

– usa inferioara contine prize de aer care permit preincalzirea aerului de ardere prin intermediul fluxului de aer natural

– zona de incarcare de dimensiuni mari

– serpentina din cupru interschimbabila

– sistem de curatare manual al turbulatorilor

– grosimea camerei de ardere este de 5 mm + izolatie ciment refractar

– vizor pentru verificarea arderii montat pe usa inferioara

– balamale sigure si usor de reglat, pentru o etansare perfecta

– flacara intoarsa in camera de ardere

– sistem By-Pass automat pentru prevenirea degajarilor de fum la deschiderea usii de alimentare

– panou de control electronic usor de utilizat, cu afisaj LCD iluminat cu buton de schimbare a functiilor pe meniu, buton STOP (si scadere valoare), buton START (si crestere valoare), intrerupator principal On/Off si soclu siguranta fuzibila

– contactor care la deschiderea usii superioare, porneste la maxim ventilatorul, pentru o evacuare rapida a fumului, prin fanta superioara a camerei de ardere.

Display-ul panoului de control are urmatoarele afisaje: presetare temperatura rezervor apa calda menajera sau cazan, temperatura masurata cazan, rezervor apa calda menajera sau temperatura gaze arse, semn sageata, regim vara – apa calda menajera, regim prioritate apa calda menajera, functia PID (mod reglare cazan), termostat de ambient, simbol alarma, semnal de crestere a temperaturii presetate a cazanului datorat incalzirii apei calde menajere, semnal de scadere a temperaturii presetate a cazanului datorat functionarii termostatului de ambient, simbol meniu service, senzor de temperatura apa calda menajera, simbol pompa incalzire centrala, simbol pompa apa calda menajera, senzor de temperatura cazan, senzor de temperatura emisii, putere debit de aer, simbol rezervor apa calda menajera, simbolul ventilator nu este vizibil.

Schimbatorul de caldura este amplasat vertical si este prevazut cu turbulatori si sistem de curatare manual al acestora, pentru a impiedica depunerile de funingine. Astfel, se asigura o eficienta constanta in timp.

Ventilatorul are viteza modulanta si este controlat electronic.

Conexiunea cosului de fum se face in zona inferioara a ventilatorului, pentru protectia ventilatorului.

Camera de ardere este dreptunghiulara si ofera spatiu de incarcare marit, zona de evacuare fum (cand se deschide usa superioara) marita, protectie metalica a ceramicii din interior a usii superioare.

La usa superioara exista o protectie antideschidere accidentala.

Peretii dubli la interior contra depunerilor de gudron, permit aerului secundar sa se preincalzeasca trecand prin spatele acestora, usor de demontat si curatat si zona evacuare fum marita.


Ti-a placut acest articol?
Aboneaza-te la newsletter si iti vom mai trimite si alte articole ca acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *